Martin Fourcade võidukalt finišis.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
4. detsember 2019, 19:25

Fourcade võitis ligi aastase pausi järel taas MK-etapi, eestlastest oli parim Zahkna (3)

Täna Rootsis Östersundis toimunud laskesuusatamise MK-etapil olid meeste 20 km distantsil omaette klassist prantslased, kes teenisid nelikvõidu. Ligi aastase vahe järel triumfeeris viiekordne olümpiavõitja Martin Fourcade, eestlastest oli nobedaim Rene Zahkna, kes lõpetas 59. kohal.

Viimases lasketiirus korra eksinud 31aastane Fourcade sai lõpuks kirja aja 53.11,9, edestades kaasmaalast Simon Destieux'd 12,7 sekundiga. Nelja prantslase järel tuli viiendaks šveitslane Benjamin Weger, kel kogunes kaotust 2.28,2.

Alles kümnenda kohaga pidi leppima Johannes Thingnes Bö, kes kahe trahviminuti juures jäi võitjale alla 3.12,6ga. Seejuures oli 26aastane norralane, kes mullu MK-sarja üldvõidu noppis, täna konkurentidest oluliselt viletsam suusarajal: puhta sõiduaja poolest kogunes Fourcade'ile kaotust 2.12,6.

Seda, mis täna valesti läks, norralane öelda ei osanud. "Mul pole mitu aastat nii kehva päeva olnud. Proovisin sõita kiiresti, jõuga suruda ning tundsin end alguses hästi. Kuid siis hoog rauges. Tundsin, et mul justkui poleks jõudu. Ei tea, mis tänase nii raskeks tegi. Valmistusime etapiks samamoodi nagu alati," vahendas Bö sõnu Norra riigitelevisioon NRK.

Fourcade'ile oli aga ligi aastase vahe järel tegu esimese etapivõiduga. Viimati astus viiekordne olümpiavõitja ja 11kordne maailmameister MK-sarjas poodiumi kõrgeimale astmele mullu 15. detsembril.

Kahe etapi järel tõusis üldarvestuses liidriks Fourcade, kel on koos 100 silma. Talle järgnevad Tarjei Bö 92 ning tema noorem vend Johannes Thingnes 91 punktiga.

Eestlastest oli täna parim viimases lasketiirus kaks möödalasku teinud Rene Zahkna, kes sai 59. koha (+7.20,7). Viimases tiirus tervelt neljal ja kokku kuuel korral eksinud Kalev Ermits oli 66. (+7.55,3), koguni 13 möödalasku teinud Raido Ränkel 105 lõpetanu seas 102. (+16.32,5).

Üldarvestus: