Martin Fourcade.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
4. detsember 2019, 21:25

Üle pika aja MK-etapil triumfeerinud Fourcade: see oli üks elu suurimaid väljakutseid

Laskesuusatamise viiekordne olümpiavõitja ja 11kordne maailmameister Martin Fourcade tõusis täna Rootsis Östersundis pärast pea aastast pausi MK-etapil taas poodiumi kõrgeimale astmele. Mõistagi pakatas prantslane pärast triumfi rahulolust.

31aastane Fourcade võitis 20 km distantsi, saades koos ühe trahviminutiga lõpuks kirja aja 53.11,9. Lähim jälitaja, kaasmaalane Simon Destieux jäi 12,7 sekundi kaugusele. Aegade edukamaid laskesuusatajaid, kes viimati MK-etapi mullu 15. detsembril võitis, tunnistas, et tänane saavutus tähistas talle elu ühe suurima väljakutse seljatamist.

"Tunnen suurt uhkust selle üle, et suutsin sellisele tasemele naasta ja leida endas võiduiha. See oli tohutu suur väljakutse, minu elu üks raskemaid," vahendas Fourcade'i sõnu L'Equipe.

Üldarvestuses esikohale tõusnud prantslane lisas, et nüüd saab tema eesmärgiks liidrile mõeldud kollase rinnanumbri kaitsmine.

"Olen teadlik, et hooaeg tuleb raskem kui parimatel aastatel. Näen ennast tipus ning olen kindel, et suudan seal olla. Parimate seas on endiselt tihe rebimine ning saab näha, kuidas hooaeg kulgema hakkab. Kollane rinnanumber on taas mu eesmärk, ma ei taha sellest lahti saada," sõnas Fourcade.