Arturs Kurucs.Foto: FIBA
Korvpall
5. detsember 2019, 08:44

HUVITAV! Baskonia tahab sarnaselt Sander Raiestega kodumaale laenatud lätlast põhivõistkonda tagasi (2)

Hispaania tippklubi Baskonia süsteem on suur, teiste hulgas kuuluvad sinna eestlane Sander Raieste ja lätlane Arturs Kurucs. Mõlemad pallisid mullu peamiselt duubelvõistkonnas kohalikus kolmandas liigas, kuid tänavu laenati nad kodumaale, vastavalt BC Kalev/Cramosse ja Riia VEFi.

Liikvele on aga läinud jutud, et Kurucsi head esitused on teda tagasi Baskoniasse viimas, nüüd juba täiskohaga põhimeeskonda. "Baskide suurklubi näeb vaeva, et Rodions Kurucsi noorem vend Arturs Riia VEFist, kuhu ta laenule saadeti, kätte saada," kirjutab korvpalliajakirjanik Emiliano Carchia.

19aastane Kurucs on seni Eesti-Läti liigas visanud 11 mängus (28,1 minutiga) keskmiselt 14,8 punkti, Meistrite liiga saak on seitsme matšiga (30,3 minutiga) 11,7 silma. Näiteks mullu viskas ta Baskonia duubli eest 30 kohtumises (26,3 minutiga) 13,7 punkti, korra õnnestus tal ka vähem kui minutiks põhisatsi eest platsile pääseda. 

Võrdluseks: 20aastane Sander Raieste on Eesti-Läti liigas kümnes mängus (21,1 minutiga) toonud keskmiselt 8,4 punkti, VTB Ühisliigas aga üheksas kohtumises (13.,2 minutiga) 4,67 silma. Mullu põrutas eestlane Baskonia duubli eest 33 matšis (28,3 minutiga) 11 punkti. 

Baskonia hooaeg on alanud üsna keskpäraselt. Euroliigas püsitakse küll viie võidu ja kuue kaotusega play-off´i konkurentsis, ent koduses liigas ollakse sama saldoga alles kümnendal kohal. 

Hooaja eel ütles Raieste Õhtulehele, et ta võinuks tänavu ka Baskoniasse jääda, kuid tõenäoliselt jäänuks ta pingiotsale. Nõnda oligi mõistlik tulla laenule Kalev/Cramosse.