Jari-Matti Latvala. Foto: imago images / Eibner
WRC
5. detsember 2019, 10:01

Rallimaailma supermänedžer viskas Latvala üle parda ning keskendub noortele talentidele (6)

Juba sajandivahetuse algusest autoralli MM-sarjas kihutav Jari-Matti Latvala on uue hooaja eel uudses olukorras. Tal pole tulevaks hooajaks lepingut ning paaril etapil osalemiseks tuleb ise raha kokku ajada. 

"Panustan praegu eelarvega kahele rallile, kuid ma ei tea endiselt, kui suur summa tuleb mul täpselt välja käia," rääkis Latvala, kes istumas taas Toyota rooli, YLE-le. 

Pärast 2003. aastat on soomlane igal hooajal kaasa teinud vähemalt viiel rallil, kuid toona oli tegemist talendika sõitjaga. Seetõttu aitas teda pikalt ka supermänedžeri staatuses Timo Jouhki, kes nüüdseks aga 34aastase piloodi põhimõtteliselt üle parda viskanud. 

"Olen Jari-Mattit toetanud peaaegu 20 aastat. On üsna selge, et enam ma teda rahaliselt ei aita. Muidugi saan temaga teatud lepinguasju arutada, aga ei enamat," selgitas Jouhki.

Peamiselt keskendub ta nüüd nooremate Soome talentide Kalle Rovanperä (19) ja Teemu Suninen (25) tippu viimisele. "Olen juba 68aastane pensionärist vanaisa, peate ka seda meeles pidama," lisas Jouhki. 

Igatahes on tuleviku osas veel palju lahtist. Näiteks ei tea Latvala, kas ta saab jätkata koostööd senise kaardilugeja Miikka Anttilaga. 

"Jutt käib vaid paarist võistlusest, millega teenida ei saa. Peame leidma lahenduse, et kuidagi ka ära elada," sõnas Latvala.