Jüri Vips Suzuka ringrajal. Foto: redbullcontentpool
Auto-Moto uudised
5. detsember 2019, 11:41

VIDEO | Nobe Jüri Vips tõestas hooaja lõpus taas oma väärtust

Kuigi vormelisarjade hooajad on läbi, avanes Jüri Vipsil (19) võimalus osaleda Jaapani Super Formula noorsõitjate testil. 19aastane piloot tõestas taas oma kiirust.

Eilsel avapäeval näitas Mugen-Honda tiimi kuuluv eestlane Suzuka ringrajal parimat minekut. Ta sai kirja aja 1.36,215, edestades lähimaid konkurente Nirei Fukuzumit 0,291 ja Koudai Tsukakoshit 0,577 sekundiga. 

Avapäeval tegi Vips ka väikese avarii. Vaata videost (alates 0.48), mis juhtus: 

Täna lõpetas vihmasadu testi enneaegselt. Nõnda jäi Vipsi saagiks kolmas koht, ta jäi eelnimetatud konkurentidele alla vastavalt 0,082 ja 0,012 sekundiga. Võidumees Fukuzumi püstitas mitteametlikult rajarekordi 1.35,190, varasemast tippmargist said jagu ka meie mees ja Tsukakoshit. 

Vips tegi samal ringrajal Super Formula debüüdi oktoobri lõpus, teenides 18. koha. Siis istus ta masinasse ainsagi testita. "Õppisin palju ja läksin iga sessiooniga paremaks, mis oligi nädalavahetuse eesmärk," ütles noormees veidi üle kuu tagasi. 

Kuigi ametlikku kinnitust veel pole, sõidabki Vips tuleval hooajal tõenäoliselt Super Formula sarjas. Esimene võistlus peetakse aprillis, sel samal Suzuka ringrajal.