Sebastien Ogier. Foto: PAU BARRENA/AFP
WRC
5. detsember 2019, 13:00

Julge lootus! Mäkinen usub, et Ogier ei lõpetagi tuleva aasta järel karjääri (2)

Sebastien Ogier on korduvalt öelnud, et 2020. aasta hooaeg jääb talle autoralli MM-sarjas viimaseks. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen loodab aga kuuekordse maailmameistri ümber veenda. 

Ogier liitus Toyotaga ametlikult eelmisel nädalal, pärast seda, kui ta Citroeni pikalt saatis ning viimane pillid kotti pakkis. Prantslasel on taskus aastane leping, kuid soovi korral oleks võimalik seda pikendada.

"Kõik oleneb, kui hästi meil hooaeg läheb. Kui asjad õnnestuvad ja Sebastien on õnnelik, siis võib ta vabalt karjääri jätkata. Ta pole lõpliku otsust veel langetanud," ütles Mäkinen Ilta-Sanomatile. 

Ogier´ väljaütlemised on tundunud aga üsna ühesuunalised. "Loomulikult tahaksin kolmanda autotootjaga MM-tiitli võita. Aga ma ei mõtle, et nüüd on mu viimane võimalus ja pean selle nui neljaks saavutama. Mul on niigi olnud imeline karjäär," sõnas kuuekordne tšempion.

Kuulus rallimänedžer Timo Jouhki usub, et Ogier´l on üsna hea võimalus 2020. aastalt taas tiitel võita. "See on alati ohtlik, kui ühes tiimis on kaks tippsõitjat," viitas Jouhki Hyundaile, kus heitlevad Ott Tänak ja Thierry Neuville.

"Nad on samas eas ning karjääriga üsna sarnases faasis, aga Neuville´il pole tiitlit. Tänak oli tänavu selgelt kõige kiirem ja stabiilsem sõitja, aga tal oli ka kõige kiirem auto."