Sebastien Ogier. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
5. detsember 2019, 15:15

Ogier endale pingeid ei sea: tahan küll võita, aga mu karjäär on juba olnud piisavalt imeline

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier läheb pärast 2013. aastat esimest korda hooajale vastu olukorras, kus ta pole valitsev tšempion. 

Õnnetu Citroeni tiimi Toyota vastu vahetanud Ogier´le jääb tulev hooaeg suure tõenäosusega karjääri viimaseks. Sellele vaatamata ei sea 35aastane prantslane endale liigseid pingeid ning üritab võidusõitmist nautida.

"Loomulikult tahaksin ka kolmanda autotootjaga MM-tiitli võita, aga hooaja eel pole see peamine," ütles Ogier Red Bullile antud intervjuus. "Jah, olen kõva võitleja ja lähen igat rallit võitma, aga ma ei mõtle, et see on mu viimane võimalus. Minu karjäär on niigi imeline olnud, kõik järgnev on vaid boonus." 

Ralliäss tõdeb, et uue masinaga harjumine võtab veidi aega, kuid üleliia ta ei muretse: "Olen viimastel aastatel uude autosse istumist harjutanud. Tavaliselt kohanemine kaua aega ei võta, loodetavasti läheb ka sel korral kõik sujuvalt." 

Üks põhjus, miks Ogier Toyotaga liitus, oli tiimipealik Tommi Mäkinen. "Tommi oli 1990ndate lõpus minu lapsepõlve kangelane. Esimene mälestus pärineb Monte Carlo rallilt, kus Tommi punase autoga (Mitsubishi) täielikult domineeris," pajatas prantslane. "Ootan väga, et temaga koostööd teha." 

Lisaks hindab Ogier jaapanlaste tööeetikat ning viisakust. Vähetähtsaks ei pea ta ka Toyotat kui suurt kaubamärki.