Roger Federer (vasakul) ja Yves AllegroFoto: Bt.dk
Kõmu
5. detsember 2019, 17:27

Federeri endisele paarismängupartnerile esitati väidetavalt Tallinnas toimunud intsidendi eest vägistamissüüdistus

Endisele Šveitsi tennisistile, paarismängus korduvalt Roger Federeri partneriks olnud Yves Allegrole esitati vägistamissüüdistus. Väidetavalt andis selleks põhjuse viis aastat tagasi Tallinnas toimunud intsident.

Tennis World USA kirjutab, et Allegro võttis osa 2014. aastal Eesti pealinnas toimunud Euroopa tennisetreenerite konverentsist. Lisaks oli ta seal kohtingul ühe endise Austria naismängijaga. Pärast ühel õhtul ohtralt alkoholi tarbimist muutus 41aastane Allegro naise suhtes agressiivseks ja üritas temaga seksuaalvahekorda astuda. Pole teada, kas naisterahvas seda tahtis või mitte.

Naine sai juhtunu järel verevalumeid ja kriimustusi. Hetkel jätkab Allegro töötamist Šveitsi tenniseliidus. Alaliidu presidendi Rene Stammbachi sõnul on nad intsidendist teadlikud, kuid lubavad hetkel endisel mängijal nende juures töö tegemist jätkata. 

Allegro advokaat on kindel, et kohus mõistab ta õigeks. Endise tennisisti ülekuulamine toimub üheksandal detsembril ehk tulevasel esmaspäeval.

Meeste üksikmängu oli šveitslane karjääri parimal hetkel nii kõrgel kui 210. kohal, paarismängus aga 32. positsioonil. Allegro mängis 2003. ja 2004. aastal Federeriga koos Austraalia lahtistel. Esimesel korral jõuti kaheksandikfinaali, aasta hiljem jäädi toppama avaringi.