Kris Meeke tänavusel Rootsi MM-rallil.Foto: Martin Ahven
WRC
6. detsember 2019, 14:56

Autosport: Kris Meeke’i kolm valikut – jätkata Toyotas, uhkus alla neelata või karjäär ära lõpetada (1)

Tänavu Toyota ridades autoralli MM-sarjas kaasa teinud Kris Meeke võib WRC-karjäärile joone alla tõmmata, kuna tal pole järgmiseks aastaks töökohta.

Põhjaiirlane liitus Toyotaga 2019. aastaks pärast mitut hooaega Citroenis. Seal jooksid asjad liiva, kuna ehkki Meeke näitas kohati imelist kiirust, tegi ta ka ohtralt vigu. Mullu Portugalis tegi ta järjekordse raske avarii, misjärel Citroen mehe vallandas.

Ka Toyotas oli Meeke pahatihti liiga uljas ning aasta kokkuvõttes oli 40aastane roolikeeraja kuues. Tema ainus poodiumikoht tuli Saksamaalt, kus ta oli Ott Tänaku järel teine.

Meeke soovis uuel hooajal Toyotas jätkata, kuid Tommi Mäkineni juhitud tiim palkas kolm uut põhisõitjat – Sebastien Ogier', Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä. Mõned rallid teevad Toyotaga kaasa ka Jari-Matti Latvala ja Takamoto Katsuta.

Kuna Citroen lahkus MM-sarjast, on töökohtadega autoralli tippseltskonnas eriti kitsas käes. Mainekas väljaanne Autosport kirjutab, et Meeke võib siiski tuleval hooajal Toyotas jätkata, kuid tema põhirolliks oleks testimine. Et sellisele lepingule üldse mõelda, tahab britt aga võimalusi ka aja peale sõita.

Kindlasti võiks Meeke sõita ka M-Spordis, kus ta saaks raha välja käies mõned rallid kaasa teha. Autospordi andmeil pole Meeke aga nõus sõitmise eest peale maksma.

Kuna tema võimalused karjääri tippseltskonnas jätkata pole suured, ongi võimalik, et Meeke tõmbab suurele ralliteele joone alla. Loo peakangelane ei soovinud oma tulevikku kommenteerida.