Ott Tänak (paremal) koos paarimehe Martin Järveojaga. Foto: EPA/Scanpix
WRC
6. detsember 2019, 19:54

MAAILMAMEISTRID! Ott Tänak ja Martin Järveoja saavad kätte ihaldatud trofee (2)

Tänavused autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja saavad reede õhtul Pariisis toimuval pidulikul galal kätte oma võidutrofeed. 

Lisaks eestlastele antakse Louvre'i muuseumi laval MM-tiitel üle veel kuuendat korda vormel-1 sarjas triumfeerinud Lewis Hamiltonile, vormel-E tšempionile Jean-Eric Vergne'ile ja WRX maailmameisterile Timmy Hansenile.

"On hea tunne, kui oled lapsepõlvest saati midagi väga pikalt jahtinud ja saad lõpuks selle ihaldatud tiitli kätte," sõnas Tänak enne tseremoonia algust. "Viimasel paaril aastal oleme sellele korduvalt väga lähedal olnud, alati selle nimel ka võidelnud, kuid erinevatel põhjustel pole me veel võitnud. Kaotasin oma õlgadelt suure koorma."

"See pole olnud kõige lihtsam teekond. Olen kõndinud selle nimel läbi tule ja vee, ja seda sõna otseses mõttes, mistõttu on hea tunne pärast sellist võitlust lõpuks MM-tiitel võita. Toyota liitus autoralliga alles 2017. aastal ning olime eelmise aasta alguses noor meeskond, kuid arenesime paari aastaga väga palju," jätkas saarlane. 

"Eesti on väike riik, kust on keeruline ehitada sildu suurtele lavadele. Minul on olnud piisavalt õnne, sest 15 aastat tagasi ehitas Markko Märtin mulle selle ette. Nüüd tundub, et Jüri Vips on väga lähedal vormel-1-te jõudmisele. Nii väikesest riigist tulles peab olema see mees, kes käib teistele raja ette. Usun, et meil on palju talente, aga väga keeruline on jalg ukse vahele saada," leidis Tänak. 

"Sellisest meeskonnast nagu Toyota, kellega meil olid koos kaks väga head aastat, pole kunagi kerge lahkuda. Alati on lihtsam jääda sinna, kus sa oled, kuid tunnen, et mul on piisavalt motivatsiooni, et edasi rühkida. Tahan veelkord maailmameistriks tulla. Ma loodan, et mul on Hyundaiga hea klapp: hetkel tunnen, et see on meeskond, kellega püüda järgmist tiitlit.

Mul pole kahtlustki, et olen heas meeskonnas. Kõigega harjumine võtab kindlasti natukene aega, aga usun, et mul on võimalused rääkida tiitlivõitluses kaasa.

Rallis on vaja kogemusi ning sul on vaja aega õppimiseks. Olin alguses rumal, ega andnud endale seda aega. Tahtsin kohe võita, aga rallispordis on see keeruline. Pidin terve aasta vahele jätma, kuna katkestasin liiga palju. See oli minu jaoks raske, aga see oli hea koht, kust õppida. Ralli ei kesta ühe päeva, vaid tihti üle kolme. Isegi tavaelus on keeruline kolm päeva järjest ideaalselt elada. Rallis kompame pidevalt oma piire, mistõttu on vaja toetavat tiimi, et kõik sujuks," sõnas Tänak lõpetuseks.