Roberts Štelmahers hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
6. detsember 2019, 21:39

Štelmahers järjekordse vinge võidu järel: kui mängijad annavad endast maksimumi, võivad nad ka eksida, aga edu tuleb ringiga tagasi

BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers oli pärast võitu Krasnojarski Jenissei üle mõnusalt rahulolev. 

"Olen kõigi mängijate üle väga õnnelik. Nad näitasid pärast valusat kaotust Tsmokile, mängus, mille me pidanuks võitma, imelist pühendumust. Olen väga rahul, et suudame rasketele olukordadele hästi reageerida ja sääraseid võite teenida," rõõmustas Štelmahers. "Saime täna jagu väga tugevast võistkonnast."

Tõsi. Alati kui tundub, et Cramo mänguvanker kisub kraavi poole, tehakse järgnevas matšis muljetavaldav partii. Kolme järjestikuse võõrsilmängu kaotuse järel alistati hästi komplekteeritud Astana, Tsmoki-krahhile järgnes kindel Jenissei skalp. Mis on edu võti?

"Minu mängijad annavad endast alati maksimumi. Sellisel juhul võib endale mõned eksimused lubada, aga kõva töö ja pühendumus toob mingil hetkel ikka edu. Kõik tuleb ringiga tagasi," selgitas Štelmahers. Meil pole teab mis suuri mürakaid, aga kompenseerime seda muude asjadega."

Kapten Kristjan Kangur lisas, et täna tõi edu võistkondlik mäng: "Kõik said palli ja olid rünnakul aktiivsed. Kontrollisime enamuse mängust nende ründelauda. Lisaks oli ka pallikaotuste arv madalam kui viimastes mängudes." 

Cramo jäi 2 : 12 kaotusseisu ning kaotas avaveerandi kaheksa punktiga. Mis alguses juhtus? "Oleme ausad, neil on hea võistkond. Nemad alustasid hästi, meie võib-olla rabedalt ja passiivselt. Aga lõpp oli meie oma," arutles Kangur.

Kapten tõdes, et rasketest olukordadest eeskujulikult välja ronimine on ühtsuse märk. "Kui kaotame, siis kaotame, aga võtame end kokku ja teeme järgmiseks mänguks vigade paranduse."

Kangur on pidanud tänavu väga palju müttama korvi all. Leegionärid Calvin Godfrey ja Jonathan Holton suudavad küll mõned minutid puhkust anda, kuid eriti suurt panust nad anda ei suuda. 

"Igal juhul on neist abi, aga meil on vaja kehasid juurde, et saaksime meie [Kristjan Kitsinguga] ka natuke hõlpu," arvas Kangur.