Anthony Joshua (paremal) ja Andy Ruiz Jr.Foto: Valery Sharifulin/TASS
Spordivaria
8. detsember 2019, 08:11

„Tõsine“ spordimees! Tiitlimatši kaotanud Ruiz: poleks pidanud kolm kuud järjest pidutsema (2)

Profipoksi raskekaalus alistas Anthony Joshua täna öösel Andy Ruiz Juniori ning teenis tagasi WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd. 

Saudi Araabias 14 000 pealtvaataja ees peetud matšis nokauti ei nähtud. 30aastane Joshua teenis punktidega, kaks kohtunikku hindasid 118 : 110 ja üks 119 : 109, üsna kindla võidu. 

Areenil oli kaks täiesti eriilmelist võitlejat. Heas vormis britt oli võrreldes suvise duelliga kaotanud kehakaalust viis kilogrammi, "Paks Poiss" hüüdnime kandev mehhiklane oli aga mehiselt juurde võtnud, kaalus matši eel 128,3 kg. 

Nigel füüsiline ettevalmistus Ruzile saatuslikuks saigi. "Oleksin pidanud rohkem treenima. Ma pidanuks kuulama oma tiimi treenereid," tunistas ta tiitlilahingu järel. "Olin selgelt ülekaalus, ma ei suutnud soovitud viisil liikuda." 

Juunikuise lahingu, mil Ruiz alistas Joshua, järel oli rõhk triumfi tähistamisele. "Ei saaks öelda, et kolm kuud järjest pidutsemist mind ei mõjutanud, vastupidi. Vabandusi pole, peod said minust võitu," tõdes 30aastane mehhiklane.

Sellele vaatamata ei viska ta püssi põõsasse: "Arvan, et inimesed endiselt kahtlevad minus, aga olen võimeline alistama kõik vastased. Oodake vaid, sest minust saab varsti jälle raskekaalu tšempion."