Siim Rast.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
8. detsember 2019, 18:40

VIDEO | VÕIMAS! Eesti vägilane krooniti taas Euroopa meistriks

Eesti jõutõstja Siim Rast kaitses Kaunases toimunud Euroopa meistrivõistlustel 120+ kg kaaluvate meeste seas oma mullust meistritiitit ning tõusis teist aastat järjest poodiumi kõrgeimale astmele. 

Kükkimises püstitas Rast 355 kg Eesti absoluutse rekordi, lamades surus ta 255 kg ning jõutõmbes sai kirja 335 kg. Kokku tähendas see 945 kilogrammi, mida oli 22,5 kg rohkem kui Hispaania jõujuurikal Rico Martin Rubenil. Kolmandaks tuli slovakk Robert Valach 907,5 kilogrammiga. 

Eelmisel aastal oli 185 kg kaaluva Rasti esitus veelgi muljetavaldavam, kuna siis sai ta kolme ala kogusummas kirja 955 kilogrammi (352,5; 247,5; 355). 

"Täna õnnestus kaitsta oma eelmise aasta EM-tiitlit. Lisaks kõigele suutsin ka püstitada uue rekordi kükis. Võistlus ise oli raske, sest eksimisruum puudus. Kõik katsed oli vaja valida selliselt, et nendel ei ebaõnnestuks. Kükk saigi valitud nii täpselt kui vähegi võimalik. Surumises jäi isegi väike varu ja jõutõmbes pidin paraku leppima tagasihoidlikuma tulemusega, sest viimased kuu aega on olnud probleeme haardega, aga lõpp hea, kõik hea," võttis Rast sotsiaalmeedias oma etteaste kokku.

"Hea meel on, et õnnestus see raske hooaeg võidukalt lõpetada, sest peale MMi olid probleemid seljaga, mis ei lasknud suvel korralikult treenida. Selle nahka läks umbes 2,5 kuud. Lisaks veel üks kahenädalane antibiootikumide kuur oktoobri alguses. Seega, kõiki neid asju arvestades oli tulemus parem kui lootsin. Suured tänud perekonnale, sõpradele, sponsoritle ja kõigile kes mulle pöialt on hoidnud.Loodan, et sain Teile natukene jällegi rõõmu pakkuda."