Gert Kams. Foto: Paide Linnameeskond
Jalgpall
9. detsember 2019, 09:01

Mängijakarjääri lõpetanud Flora legend leidis põneva väljakutse hoopis rivaali juures

Eesti jalgpallikoondise endine paremkaitsja ja lõppenud hooajal FC Flora kaptenina meistritiitlini tüürinud Gert Kams alustas tänasest tööd Paide Linnameeskonna spordidirektorina.

1985. aastal Koerus sündinud 34aastane Kams asub koordineerima Järvamaa esindusklubi sportlikku arengut esindusmeeskonnast noortetööni välja, seisab Paide Linnameeskonna pressiteates.

Värske spordidirektor Kams: "Mul on väga hea meel, et jalgpall on mind viinud tagasi juurte juurde - Järvamaale! Olles aastaid jälginud Paide Linnameeskonna arengut ja tegemisi kõrvalt, võin julgelt väita, et klubi on arenenud loogilist rada pidi ning pidevalt on tehtud samme edasi. Loodan oma jalgpallurina saadud kogemuse rakendada klubi edasisse arengusse!"

Paide meeskonna president Veiko Veskimäe: "Gerdi liitumise üle on mul äärmiselt hea meel. Oleme üritanud klubi järjepidevalt loogiliste sammudena üles ehitada. Alustasime aastaid tagasi noortesüsteemi rajamisega ning tänaseks katab meie noortesüsteem sisuliselt kogu Järvamaad. Noortetöö juhi Kert Kütti kureerimisel töötab meie süsteemis hulga suurepäraseid treenereid ning erinevates treeningkeskustes käib trennides ligi 400 last.

Mõned aastad tagasi hakkasime esindusmeeskonda jõuliselt ette valmistama enda noorte liitumiseks. Soov oli klubi tõsta tasemele, kus läbi kõrge tööeetika ja professionaalsuse oleks tagatud parimad arenemisvõimalused nii kohalikele kui ka väljast liitunud noortele talentidele. Tänaseks mängib meie esindusmeeskonnas märkimisväärne hulk Eesti noortekoondislasi. Neid juhendab väga ambitsioonikas ja töökas treenerite tiim.

Spordidirektori ametikoha loomisega soovime tõsta kogu klubi sportlikku taset ja professionaalsust veelgi. Samuti soovime läbi selle senisest veelgi paremini toetada meie noorte teadlikku ja järjepidevat arendamist. Soovime aidata planeerida juba varakult neile sobivat karjääri ning toetada neid sportlasteel.

Usun, et kõva töömehe, targa mängija ja hea suhtlejana on Gert täpselt õige inimene seda rolli kandma. Lisaboonusena on muidugi see, et Gert on Koeru poisina täitsa oma mees!" 

Eesti jalgpallikoondist esindas Kams 60 korral ning lõi 3 väravat, olles tänavu jaanuaris täpne ka EM-finaalturniirile jõudnud Soome vastu. Kamsi saldo Floraga oli võimas: 364 meistriliiga mängu ja 45 väravat, viis Eesti meistritiitlit, kolm karikavõitu ja kaks Superkarika võitu. Lisaks tuli ta 2014. aastal SJK Seinäjoki ridades Soome liigakarika võitjaks ja Veikkausliigas hõbemedalile.