Sebastien Ogier. Foto: AFP/Scanpix
WRC
9. detsember 2019, 18:34

Ogier tunnistas, et Tänaku lahkumisotsus oli tema jaoks üllatav (7)

Uueks hooajaks Toyota rooli istuv autoralli kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier tunnistas, et Ott Tänaku otsus tööandjat vahetada oli tema jaoks üllatav. 

Ogier sõnas, et ta ei soovi spekuleerida võimalikel põhjustel, miks Tänak lõpuks ikkagi Toyota hülgas ning Hyundai manu siirdus. Küll tunnistas prantslane, et endise tiimikaaslase lüke tuli tema jaoks üllatusena

"Arutasin seda tiimivahetust põgusalt Otiga. Mõistagi olin ka mina, sarnaselt teistele, otsusest üllatunud, kuna ta lahkus ikkagi meeskonnast, kus ta tuli esimest korda maailmameistriks. Aga kõiki põhjuseid ei saagi teistega jagada. Otsuseid tuleb teha tuginedes enda kogemustele," sõnas Ogier väljaandele Autosport. 

Autospordiringkondades on palju räägitud ka Tänaku ja tema mänedžeri Markko Märtini väljaütlemistest, kus nad Toyota tiimipealiku Tommi Mäkineni juhtimisstiili kritiseerisid. Ogier' ennast sellest aga häirida ei lase. "Ma ei vaata seda nii, et peaksin Toyotas kuidagi "ellu jääma". Ausalt öeldes ootan väga meeskonnaga koos töötamist. Tommi oli 90ndatel mu lapsepõlvekangelane," sõnas prantslane. 

Ühtlasi kinnitas kuuekordne ilmameister, et algav hooaeg jääb tema viimaseks: "Minu plaanid pole muutunud, tegin nendega aastase lepingu. Muidugi sooviksin veel üht tiitlit, eriti kolmanda erineva autoga, kuid ma ei mõtle sellest hooaja hakul.

Loomulikult olen võitleja ja võitja, kes soovib võita iga alustatud võistlust. Samas ma ei võta seda kui viimast võimalust või muud säärast. Minu karjäär on olnud niigi imeline."