Pavel Marin.Foto: Viljandi JK Tulevik
Jalgpall
10. detsember 2019, 11:42

TÕHUS TUGEVDUS: Viljandi Tulevikuga liitus Eesti koondise poolkaitsja

Tuleval aastal Eesti jalgpallimeistrivõistluste kõrgliigas oma neljandat järjestikust hooaega alustava Viljandi jalgpalliklubi Tulevik esindusmeeskonnaga liitus rahvuskoondislasest poolkaitsja Pavel Marin.

Pikki aastaid Tallinna FCI Levadias mänginud äärepoolkaitsja Marin avaldas õnnestunud üleminekutehingu üle heameelt, kinnitades, et Viljandi Tulevikuga liitumise otsus oli kaalutletud.

"Tundsin peatreeneri ja klubi poolt usaldust ning nägin nende selget visiooni meie koostöö kohta," kõneles Marin. "Mul oli paralleelselt mitmeid pakkumisi nii Eesti klubidelt kui ka välismaalt ning kui palusin aega, et saaksin kõigi pakkumistega tegeleda, siis oldi Viljandis nõus ootama."

Marini sõnul langetas ta otsuse Tulevikuga liitumise kasuks ennekõike sisetunde ajel. "Pikkade vestluste järel peatreeneriga ning oma perega mõistsin, et kõigist pakkumistest on just Viljandi oma see, mis mul silmad põlema paneb. Näen, et mind hinnatakse ja nähakse Tulevikus rollis, kus saan mängulist vabadust, samas olulise rolli meeskonnas ja rohkelt mänguminuteid. See kõik on mulle väga oluline, nagu ka see, et mu pisitütrel on Viljandis hea ja turvaline kasvada. Ootan uue hooaja algust juba kannatamatult ja usun, et teeme Tulevikuga ilusa hooaja ning rõõmustame oma arvukaid poolehoidjaid."

Klubi juhi Raiko Mutle sõnul püstitati juhtkonnas uueks hooajaks esindusmeeskonna komplekteerimisel kaks peamist eesmärki: säilitada võistkonna olemasolev tuumik oma mängijate näol ning tuua lisaks tugevaid täiendusi teatavatele positsioonidele.

"Nii-öelda oma poistest koosnenud tuumik on tänaseks paigas, Sander Kapperi kojutoomisest teatasime eile. Paveli tulek on järjekordne näide sellest, et me soovime kõrgliigas tegusid teha. Tema tõestatud kvaliteet ja kogemused loovad selleks selged eeldused. Paveli enda soov just meiega liituda on aga tõestuseks ja tunnustuseks meie tehtava töö kvaliteedile," kõneles Mutle.

Oma jalgpalliteed Keila jalgpalliklubis alustanud ning 2013. aastast alates Tallinna FCI Levadiat esindanud 24-aastane ründav äärepoolkaitsja Pavel Marin sai tänavused meistrivõistlused hõbedaga lõpetanud FCI Levadia eest lõppenud hooajal kirja 28 mängu, milles lõi kaks väravat ja andis kuus väravasöötu.

2018. aastal mängis Pavel Marin pool hooaega Soome esiliiga klubis Kokkolan PV, kus lõi 12 mänguga kolm väravat ja andis kuus väravasöötu.

Rahvuskoondise eest on Marin pidanud üheksa mängu ning löönud ühe värava. Eesti U-21 koondise eest sai Marin kirja 26 kohtumist.