Avo Keel.Foto: Aldo Luud
Võrkpall
12. detsember 2019, 21:05

VÄGEV! Pärnu alistas põnevusmängus Horvaatia meeskonna ja astus ühe jalaga eurosarja kaheksandikfinaali

Pärnu võrkpalliklubi alistas äsja lõppenud CEV Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus Horvaatia võistkonna Mladosti Ribola Kaštela tulemusega 3 : 1 (25 : 18, 17 : 25, 25 : 10, 25 : 23). Koduväljakul saadud väärt võiduga astusid pärnakad korduskohtumise eel suure sammu järgmise ringi suunas.

Tasavägiselt alanud avageimis suutis Pärnu mängu edenedes vastastelt eest ära rebida ning Kristaps Platacsi löök tõi Avo Keele juhendatavale meeskonnale 25:18 võidu. Teine geim kulges aga vastaste dikteerimisel: 21:15 ette pääsenud Kaštela võitis lõpuks tulemusega 25:17 ja taastas viigiseisu.

Kolmandat geimi alustas jällegi paremini Pärnu. Platacsi äss viis alustuseks kodumeeskonna 7:2 ette, pärast Andrei Gvodzevi blokki oli seis 13:6. Terve geimi kulgu kontrollinud pärnakad võitsid selle 25:10.

Neljandas geimis pääses Horvaatia klubi 5:1 juhtima, kuid Pärnu suutis kaotusseisu jäänuna toibuda ning Taavet Leppiku rünnaku järel ilutsesid tablool numbrid 6:6. Seejärel asus taas juhtima Kaštelat, kuid pärnakad vastast liiga kaugele ette ei lasknud ning suutsid lõpu eel kindlamat mängu näidata, võttes geimi tulemusega 25:23. 

Korduskohtumine peetakse 18. detsembril Horvaatias. 

Eile alustas teekonda eurosarjas Saaremaa Võrkpalliklubi, alistades kodus 3 :1 Iisareli klubi Hapoel Yoav Kfar Saba'. Ka nemad mängivad Vana Maailma tugevuselt kolmandas sarjas ehk Challenge Cup'il.

Enne mängu:

Pärnu peatreener Avo Keel ütles avakohtumise eel, et seis on jätkuvalt keeruline. "Brasiillasest nurgaründaja Ygor Duarte mängimine on taas küsimärgi all, sest vaatamata erinevatele protseduuridele ei ole tema säärelihase vigastus paranenud. Tony Tammiksaare kohta ei oska samuti öelda, kas ta saab kaasa teha, teda vaevab küünarliigese probleem. Eurosarjas ei tahaks, et ühe nurgaründaja kohal peaks olema tempomees, loodan, et üks nurkadest saab siiski kaasa teha," rääkis peatreener meeskonna hetkeseisust.

"Vastane harrastab kiiret mängu ja on agressiivse serviga, seal on kaks head nurka ja diagonaal. Nad on mänginud üsna sama koosseisuga sel hooajal. Huvitav on see, et üks tempomees on vasakukäeline, seda on pealtvaatajatel huvitav jälgida, sest see on üsna harv juhus, mis ka meie bloki jaoks tähendab veidi teistsugust tegutsemist," lisas Keel Horvaatia klubi kohta.

Pärnu alustas eurosarja eelringist, kus alistas kahel korral Rootsi meisterklubi Linköpingu ja pääses põhiturniirile. 1/16-finaalis vastu tulev Mladosti klubi on mitmekordne Horvaatia meister ja karikavõitja, möödunud hooajal saadi liigas hõbe ja karikavõistlustel kuld. Enne seda võideti meistriliitel kuuel hooajal järjest.

Horvaatia klubi on eurosarjades osalenud alates 2011. aastast, möödunud hooajal langeti Challenge Cupil konkurentsist 1/16-finaalis, kui kaotati kahel korral Nicosia Omoniale. Ka Pärnu VK langes konkurentsist samas faasis.

Credit24 meistriliigas hoiab Pärnu viiendat kohta. Probleeme on suvepealinna meeskonnal olnud komplekteerimise ja vigastustega, hiljuti lahkus meeskonnast diagonaalründaja Robert Poole. Viimases Credit24 meistriliiga mängus ei osalenud nurgaründaja Tony Tammiksaar ja tempomees Igor Gvozdjov mängis nurgaründaja kohal.