Taani koondise ründaja Lina Voldby (punases) kavaldamas üle meie kaitseliini. Foto: IFF
Spordivaria
10. detsember 2019, 16:56

VIDEO | KAHJU! Eesti koondis ei suutnud kahe aasta tagust tempu korrata

Kaks aastat tagasi maailmameistrivõistlustel 11ndaks tulnud Eesti saalihokinaiskonna jaoks sai täna selgeks, et tänavustel tiitlivõistlustel neil etteotsa asja pole. 

Avakohtumises 4:7 Norrale kaotanud, kuid alagrupiturniiri teises matšis Jaapanist 6:4 üle olnud eestlannad läksid otsustavas mängus vastamisi maailma edetabelist meist kuus kohta eespolnud olnud Taaniga, kellele jäädi alla 3:8. 

Eesti koondise tabamuste eest hoolitsesid Liina Luih, Kati Kütisaar ja Helen Ojala. Söödupunktid said kirja Katrin Kivirand, Reti Väärt ja Kristi Rivkberg. 

See tähendab, et Eesti lõpetas C-alagrupis kolmandana ning jätkab mängimist kohtadele 13.-16. Meie järgmiseks vastaseks on USA.

Kohtumise tipphetked:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Eesti naiskond MMil: Kati Loid, Darja Voog, Kristi Rickberg, Edith Pärnik, Katrin Kivirand, Merli Süvari, Diana Klavan, Reti Väärt, Nelli Alanko, Meelike Terasmaa, Liina Luih, Kati Kütisaar, Piret Puidak, Helen Ojala, Mailis Elomaa, Jane Klavan, Johanna Siling, Kristel Kopel, Pille Arro ja Saskia Ormak.

Treenerid: Pavel Semenov, Joel Heine ja Rasmus Talviste.

Pavel Semenovi lubas enne turniiri, et naiskond võitleb igas mängus kindlasti algusest lõpuni. „Meil ei ole paika pandud kindel koht, mille peame saavutama, aga loomulikult anname endast parima, et tõusta kõrgemale kui kaks aastat tagasi.”

Peatreeneri sõnul on eelmise MM- i koosseisuga võrreldes vahetunud pooled mängijad. „Arvan, et see on normaalne asjade käik ja tundub, et oleme selle protsessi üsna valutult läbinud”, sõnab peatreener ja jätkab.

“Üldjoontes olen ma ettevalmistusega rahul. Meil õnnestus pidada 12 mängu Läti liigas ning on hea meel, et liiga korraldajad nõustusid meie palvega pidada kaks mängu ühel nädalavahetusel. Selline korraldus andis võimaluse harjuda MM-i rütmiga, kus samuti järjestikustel päevadel mängima peame. Lisaks viisime juulis läbi treeninglaagri Soomes ning augustis Lätis.

Jah, muidugi, alati tahaks rohkem. Läti liigas klubide vastu peetavad mängud on olnud oluline osa meie ettevalmistusest, kuid näen, et vajame mänge teiste rahvuskoondiste vastu. Seni ei ole ilmselt top 16 riigid meid tõsiselt võtnud, sest meie reiting on olnud madal. Usun, et olukord muutub, kui oleme oma positsiooni 16 parema hulgas juurutanud. Seejärel on ehk ka lihtsam leida ametlikeks sõpruskohtumisteks vastaseid.”