Janari Jõesaar.Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. detsember 2019, 19:55

VIDEO | UHKE! Jõesaar sai Ühisliigas vinge tunnustuse osaliseks, säras ka Raieste

Valitseva Eesti korvpallimeistri Kalev/Cramo ääremängija Janari Jõesaar on paari viimase nädalaga kõvasti enda aktsiaid tõstnud. Nimelt valiti eestlane teist korda VTB Ühisliiga nädala sümboolsesse viisikusse. 

Jõesaar pidi ühes Cramoga sel nädalal vastu võtma ühe võidu ja ühe kaotuse. Kaotusmängus Tsmokile kogunes tema kontosse 10 punkti ja 7 lauapalli, võidumängus Krasnojarski Jenissei üle ladus Jõesaar aga 23 punkti ning noppis 13 lauapalli. 

Lisaks Jõesaarele kuulusid sümboolsesse viisikusse veel Brandon Brown (Nižni Novgorod), Elgin Cook (Avtodor), Raymar Morgan (Unics) ja Aleksei Šved (Himki).

VTB Ühisliiga asjapulkadel valmis ka järjekordne tipphetkede video, mille viiendalt kohalt võib leida teise Cramo mehe, Sander Raieste pealtpaneku. Esikohale platseerus sel korral Markel Starksi võidukorv Moskva Lokomotivi vastu. 

Ühtlasi olid mõlemad mehed täna võistlustules, kui aitasid Cramo 112:60 võidule Valga-Valka/Maks&Mooritsa üle. 

Kalevlased asusid kolme minutiga 10:4 juhtima, misjärel vastas Valga-Valka uus täiendus Dupree McBrayer kahe kaugviskega ja viigistas seisu. See aga jäigi kodumeeskonnale sisuliselt viimaseks rõõmustavaks momendiks, sest Kalev/Cramo võitis avaveerandi 23:14 ja edasi tehti veel 19:3 spurt.

Poolaja lõpus veel mitu pallikaotust teinud Valga-Valka jaoks paisus puhkepausiks kaotusseis 33-punktiliseks ning kolmanda veerandaja järgselt olid külalised 84:39 ees. Viimasel veerandajal suutis Valga-Valka vastasega sammu pidada ning 21 punkti veel visata, kuid kokkuvõttes tuli siiski võtta suur kaotus vastu.

Calvin Jerome Godfrey viskas Cramo parimana 19 punkti ja võttis 11 lauapalli. Tanel Kurbas lisas 18 punkti ja 6 lauapalli, Janari Jõesaar 13 punkti ja 8 lauapalli ning Sten-Timmu Sokk ja Martin Paasoja võrdselt 12 punkti. Kristjan Kitsing ja Sander Raieste tõid 10 punkti, kellest viimane sai ka 6 lauapalli kätte.

Valga-Valka edukaim oli Dupree McBrayer 12 punktiga. Vladimir Bulatovic kogus 11 punkti ja 7 lauapalli ning Davis Denafs järgnes 9 punktiga. Emils Kruminš, Timo Eichfuss ja Filipp Gafurov viskasid kõik 6 punkti, kellest viimased kaks võtsid veel 7 lauapalli.

Standings provided by Sofascore LiveScore