Kris MeekeFoto: Imago Sport/Scanpix
WRC
10. detsember 2019, 20:21

Kris Meeke uuel hooajal WRC-s ei kihuta: on aeg proovida uusi väljakutseid

Tänavu Toyota meeskonna ridades autoralli MM-karussellis kaasa löönud Kris Meeke'i uuel hooajal WRC-sarjas ei näe. 

Põhjaiirlane liitus Toyotaga 2019. aastaks pärast mitut hooaega Citroenis. Seal jooksid asjad liiva, kuna ehkki Meeke näitas kohati imelist kiirust, tegi ta ka ohtralt vigu. Mullu Portugalis tegi ta järjekordse raske avarii, misjärel Citroen mehe vallandas.

Ka Toyotas oli Meeke pahatihti liiga uljas ning aasta kokkuvõttes oli 40aastane roolikeeraja kuues. Tema ainus poodiumikoht tuli Saksamaalt, kus ta oli Ott Tänaku järel teine.

Meeke soovis uuel hooajal Toyotas jätkata, kuid Tommi Mäkineni juhitud tiim palkas kolm uut põhisõitjat – Sebastien Ogier', Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä. Mainekas väljaanne Autosport kirjutas nädal tagasi, et britt võib küll autoralli MM-sarjas jätkata, kuid seda peamiselt testisõitjana. 

Nagu näha, polnud see Meeke'i jaoks piisavalt ahvatlev pakkumine, sest hiljutises ühismeedia postituses andis ta teada, et kavatseb mõneks ajaks WRC-st eemale tõmbuda. 

"Hüvasti preguseks, WRC," kirjutas karjääri jooksul viiel võidukihutamisel triumfeerinud Meeke. "Aitäh, Toyota. On aeg proovida uusi väljakutseid. Vaatame, mida 2020 mulle toob."