Hayden Paddon.Foto: AFP/Scanpix
WRC
11. detsember 2019, 10:52

Töötu ralliäss keskendub elektriralliauto ehitamisele

Uus-Meremaa rallisõitja Hayden Paddon (32) keskendub tuleval hooajal äritegevusele, mis võib teda tulevikus aidata tagasi WRC-sarja.

Tänavune hooaeg jäi Paddonil täielikult vahele. Ta pidanuks kihutama kahel rallil M-Spordi Ford Fiestaga, kuid lõhkus Soomes testikatsel auto ning Austraalia etapp jäi metsapõlengute tõttu ära.

"Pidime nende kahe ralli jaoks kokku ajama umbes 600 000 dollarit (ümmarguselt 541 000 eurot)," lausus Paddon kodumaa ajalehele Otago Daily Times. 

"Okei, saime Austraaliast pisut tagasi, aga see oli ikkagi väga suur rahasumma mitte ühegi ralli eest."

Ta teatas täna, et ei tee ilmselt järgmisel aastal WRC-sarjas ühtki starti. "See pole otseselt otsus, mida saab või ei saa teha. Meil lihtsalt pole praegu ühtki varianti. Peame keskenduma muudele asjadele."

Ford Fiesta WRC-ga sõitmine ei tule kõne alla. "M-Sport pole meie jaoks võimalus, sest peame austama, mida Hyundai Uus-Meremaa osakond meie heaks teeb. Peame jääma sellele brändile lojaalseks," sõnas Paddon, kel on kodumaal omanimeline rallitiim, mis sõidab Hyundai masinatega.

Ralliäss keskendub nüüd oma tiimiga elektriralliauto ehitamisele. Ta loodab, et sellest tõuseb kahe-kolme aasta pärast tulu.

"Vaatan suurt pilti. Püüan oma meeskonda üles ehitada nii, et sel oleks mootorispordi pikaaegne tulevik. Mootorisport jääb alatiseks minu eluks. Püüan sõita nii kaua kui saan, sest armastan seda."