Gennaro Gattuso.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. detsember 2019, 20:20

Eile Ancelotti vallandanud Itaalia tippklubi leidis omale uue peatreeneri

Eile õhtul alistas Itaalia jalgpalliklubi Napoli tulemusega 4:0 Genki ning tagas Meistrite Liigas edasipääsu 16 parema sekka. Mõned tunnid pärast võitu teatati meeskonna peatreeneri Carlo Ancelotti vallandamisest. Uue juhendaja leidmine kaua ei võtnud, täna määrati ametisse Gennaro Gattuso.

41aastase itaallase näol on tegemist endise mängijaga, kes lõviosa oma jalgpallurikarjäärist AC Milanis veetis. Gattuso oli sama klubi peatreener aastatel 2017-19, tänavu kevadel lõpetasid nad ühisel kokkuleppel koostöö.

Kaitsva poolkaitsja positsioonil mänginud Gattusot tunti temperamentse mängumehena, keda saatsid karjääri jooksul mitmed skandaalid ja vastuolud. Samas olid kirevad aastad ka auhindaderohked: itaallane võitis Milaniga kahel korral nii Meistrite Liiga kui ka koduse meistrisarja, 2006. aastal tuli ta rahvuskoondisega maailmameistriks.

Napoli eest teeb Gattuso juhendajadebüüdi sel laupäeval, kui Itaalia meistriliigas minnakse vastamisi Parmaga. Hetkel hoiab mullu teisena lõpetanud klubi 21 punktiga seitsmendat kohta, liider on 15 kohtumisega 38 silma kogunud Milano Inter. Meistrite Liigas pääses Napoli alagrupist Liverpooli järel edasi teisena.