Takamoto Katsuta tänavusel Saksamaa MM-rallil.Foto: HASAN BRATIC
WRC
13. detsember 2019, 11:07

AMETLIK! Toyota paneb mõnel WRC-rallil välja viis autot

Saksamaa ralliportaal Rallye-Magazin.de kirjutas eile, et järgmisel aastal teeb autoralli MM-sarjas WRC-masinaga kaasa ka Takamoto Katsuta. Täna kinnitas Toyota uudist.

26aastane jaapanlane osaleb kaheksal rallil, minnes starti Monte Carlos, Rootsis, Portugalis, Sardiinias, Soomes, Saksamaal, Walesis ja hooaja lõpuetapil Jaapanis.

"Suur aitäh selle suurepärase võimaluse eest," rõõmustas Katsuta pressiteate vahendusel. "2020. aasta on minu jaoks uus väljakutse, kuid olen igalt etapilt tänavu kogemust saanud.

Ehkki minu esimesed stardid Yaris WRCga olid positiivsed, on mul veel palju areneda. Olen väga motiveeritud ja tahan näha, kui palju suudan järgmisel aastal arenguredelil tõusta."

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen sõnas omalt poolt: "Takamoto mõistab üha paremini, kuidas WRC-auto töötab. Tänavu Kataloonias näitas ta mõnikord juba päris häid katseaegu, nüüd on tal vaid kogemust vaja, mis aitab stabiilsust hankida."

Seega näeme järgmisel aastal nii mõnelgi rallil tervelt viit Toyotat. Põhimeeskonnas kihutavad Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä, Rootsis ja Soomes näeme kindlasti ka Jari-Matti Latvalat. Viimane tahab kaasa teha kuni viiel MM-võistlusel, lisaks Soomele ja Rootsile ka Sardiinias, Portugalis ja Walesis.

Pikalt Markko Märtini ja Ott Tänaku omanduses oleva MM Motorspordiga koostööd teinud Katsuta on WRC-autoga kihutanud viiel rallil, mis kõik toimusid tänavu.

MM-sarjas on tõusva päikese maa poeg WRC-masinaga osalenud kaks korda – Saksamaal oli ta kümnes, hooaja viimasel etapil Kataloonias aga 39. Hispaanias maadles ta käigukastiprobleemiga.

Katsuta näol on tegemist endise kardi- ja vormelisõitjaga, kes debüteeris autoralli MM-sarjas kolm aastat tagasi. Praegu on tema kaardilugejaks endine Evansi navigaator Daniel Barritt, kes õpetab jaapanlasele ka inglise keelt.