Chris Ingram.Foto: Instagram @ chrisingramrally
Auto-Moto uudised
12. detsember 2019, 15:26

Rallitšempioni närviline elu: „Kõigest üks väljasõit oleks mu karjääri lõpetanud.“

Tänavu autorallis Euroopa meistriks kroonitud Chris Ingram tõdes, et hooaeg kulges väga närviliselt, sest ainuüksi üks väljasõit oleks kogu tema karjäärile kriipsu peale tõmmanud.

Inglane võitis tiitli viimasel etapi viimase kiiruskatsega, edestades lõpuks üldarvestuses Eesti rallisõpradele teada-tuntud nime Aleksei Lukjanuki. Ingram oli lähedal ka ERC 1 Junior-klassi võitmisele, kuid selle kaotas ta Tšehhis toimunud Barumi rallil kõigest 0,3 sekundiga.

Tolles arvestuses edestas Filip Mareš Manchesterist pärit roolikeerajat Barumis just 0,3 sekundiga, tänu millele oli tšehh üldarvestuses Ingramist kahe punkti võrra parem. Lisaks tiitlile teenis Mareš ka 100 000 eurot.

Seda summat vajas Ingram tohutult, sest pärast Barumi rallit selgus, et pole kindel, kas EM-tiitli eest võitlev albionimaalane saab hooaja kahel viimasel etapil Küprosel ja Ungaris võistelda. Et oma poega aidata, tegi Ingrami ema internetis rahvakorjanduse, tänu millele avanes noormehel üldse võimalus EM-kulda jahtida.

Intevjuus Škoda kodulehele – Ingram sõitis just nende Fabia R5ga – tunnistas tšempion, et õbluke rahakott tekitas palju pinget. "Läksin igale rallile teadmisega, et kõigest üks väljasõit oleks mu karjääri lõpetanud."

Kuigi Ingram ei saa ka praegu rahavannis supelda, soovib ta EM-sarja selja taha jätta ning liituda MM-karusselliga. Ta näeb vaeva selle nimel, et sõita tuleval hooajal WRC2-klassis.