Jari-Matti Latvala.Foto: Robin Roots
WRC
13. detsember 2019, 18:15

KARM! Latvala peaks kahel MM-rallil startimise eest ohverdama praktiliselt kolmandiku oma aastapalgast (6)

Tänavuse hooaja lõppedes Toyotast hundipassi saanud Jari-Matti Latvala on juba varasemalt välja öelnud, et tahab tuleval hooajal startida kuni viiel MM-rallil. 

Kindlasti saab 34aastast pedaalitallajat Toyota Yaris WRC masina roolis näha Rootsis ja Soomes, lisaks tahaks soomlane startida ka Sardiinias, Portugalis ja Walesis. Paraku nõuab see plaan metsikult raha. 

Põhjanaabrite meedia kirjutab, et ainuüksi Soome ja Rootsi võidukihutamisel osalemise eest tuleb 18 MM-rallil triumfeerinud Latvalal välja käia 350 000 kuni 400 000 eurot.

Jari-Matti Latvala on MM-sarja kogenuim piloot, olles startinud 208 rallil. Foto: Martin Ahven

Säärase summa kraapis tänavu kokku ka näiteks Hayden Paddon, kes lootis Ford Fiestaga kihutada Soome ja Austraalia teedel. Paraku ebaõnnestusid uus-meremaalase üritused täielikult, kuna Soomes lõhkus ta masina juba testikatsel, Austraalia ralli jäi metsapõlengute tõttu teatavasti ära. 

Tänavu Rootsi ralliks M-Spordilt masina rentinud Janne Tuohino sõnas Ilta-Sanomatile, et tema kergendas oma rahakotti 200 000 euro võtta. "Üks MM-ralli koos ühe testipäevaga maksab enam-vähem 200 000 eurot. See hind võib ka veidi varieeruda ning sõltub näiteks testipäevade arvust, aga need kilomeetrid on sama kulukad kui rallikilomeetrid."

Tõsi, alati püsib õhus variant, et endine boss ja Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen teeb vana tutvuse poolest Latvalale väikese allahindluse, kuid jutt käib siiski väga krõbedatest summadest. Latvala mullune aastapalk oli väidetavalt 1,5 miljonit eurot.