ÕHULENNUL! Mootorisportlane, näiteks rallisõitja, vastutab oma tervise eest rohkem kui tavaline atleet. Valel hetkel juhtunud terviserikke ajal võivad lisaks talle kannatada pealtvaatajad ja teised ümberkaudsed.Foto: Panoramic/Scanpix
Auto-Moto uudised
13. detsember 2019, 20:30

JOONED SISSE JA JOONELE: doping (Eesti) mootorispordis

Tänapäeva mootorisport on arenenud nõnda nõudlikuks, et kehaline töö sarnaneb mitmevõistleja omaga, mis omakorda paneb vaatama keelatud ainete poole. Potentsiaalselt võib see aga tähendada palju suuremat riski kui vaid sportlase terviseriket.

2010. aastal tegi „Top Gear“ toona maailma parimale vormeliarvutimängude spetsialistile Greger Huttule ettepaneku demonstreerida Road Atlanta ringrajal Mazda vormeliga oma oskusi. Kusjuures soomlane, kes oli varem saanud harjutada vaid väga realistliku iRacingu simulaatori peal, näitas muljetavaldavaid ringiaegu. Ta oli päris sõitjatest vaid mõned sekundid aeglasem. 15. ringil ei pidanud soomlase keha aga survele vastu ning ta oksendas oma kiivri täis. Selleks päevaks oli sõit sõidetud. Vormel, mis oli näitajatelt valgusaastate kaugusel kuningliku vormel-1 sarja masinates, võttis sportlase pildituks.

Edasi lugemiseks: