Lionel Messi on pärast vigastuspausilt naasmist olnud pidurdamatus hoosFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
14. detsember 2019, 15:32

Seitsmes Ballon d’Or tulekul? Hooaja alguses vigane olnud Messi on juba tõusnud edukaimaks

FC Barcelona jalgpallistaar Lionel Messi on hooaega alustanud nõnda hästi, et poleks imestada, kui mees ka järgmisel aastal FIFA aasta mängija ja Ballon d’Ori enda valdusesse saab.

Kuigi Messi jäi hooaja alguses peetud mängudest reievigastuse tõttu eemale, on ta praeguseks tõusnud vähemalt ühe näitaja poolest Euroopa viie tippliiga parimaks. Messi on teeninud koguni seitsmes Hispaania La Liga kohtumises mängu parima (man of the match) tiitli.

Teist kohta jagavad samas arvestuses Bundesliga tippsatsi Leipzigi ründaja Timo Werner, Prantsusmaa Ligue 1 tiimi St. Etienne ründaja Denis Bouanga ning Messi liigakaaslane, Madridi Reali staar Karim Benzema. Kõik kolm on teeninud kohtumise parima mängija tiitli kuuel korral.

Messi on pärast vigastuspausi olnud võimsas hoos. 810. minutiga La Ligas on ta löönud juba 12 väravat, mis tähendab, et argentiinlane skoorib iga 68.minuti tagant. Väravaküttide edetabelis teisel kohal on Benzema 11 tabamusega, ent tema lööb statistika järgi värava iga 110. minuti tagant.