Šarunas Jasikevicius.Foto: VALDA KALNINA/EPA
Korvpall
14. detsember 2019, 22:16

Kriisis Kaunase Žalgrise peatreener: oleme nagu lasteaialapsed

Viimasel kahel hooajal Euroliiga kohamängudele jõudnud Kaunase Žalgirisel on käsil väga raske periood. Eilne kaotus Valenciale oli juba seitsme järjestikune. 

Hooaja alguses mitmes põhitegijast ilma jäänud Žalgiris pole väärilisi asendusi leidnud. Juba eelnevalt on peatreener Šarunas Jasikevicius öelnud, et uued tulijad vajavad aega Euroliigaga kohanemiseks, kuid areng on läinud oodatust vaevalisemalt. 

"Oleme praegu nagu lasteaialapsed," vahendas krepsinis.net Jasikeviciust. "Võime süüdistada nii treenerit kui ka mängijaid, aga teeme liiga palju lihtsaid vigu. Kaotasime nelja punktiga, aga eksisime paljudel vabadel visetel."  

Juhendaja tunnistab, et eilses matšis võeti Louis Labeyriege, kes tegi karjääri parima mängu, visates 22 punkti võeti teadlik risk. Eesmärk oli maha saada korvi alused mürakad Mike Tobey ja Bojan Dubljevic. Sellega saadi hakkama, kuid see polnud piisav.

13. vooru järel jagab Žalgiris kolme võiduga Peterburi Zenitiga viimast kohta. Kaunase klubi Euroliiga matšid on mitmeid nädalaid ette välja müüdu. Jasikevicius loodab, et fännid neid ei jäta. 

"Näeme kõvasti vaeva ja tunneme, et meid toetatakse. Tahan väga, et pöidlahoidjad meie seljataha jääks. Areng võtab oodatust kauem aega, kuid peame kannatlikult edasi töötama. Imesid pole olemas, tuleb lihtsalt pingutada," resümeeris tunnustatud treener, kes peab suureks probleemiks liidri puudumist.

Vaatamata kehvale seeriale on peatreeneril klubi tugi olemas. Varasemalt on sarnastes olukordades sule sappa saanud nii mõnedki kuulsad juhendajad eesotsas Ainaras Bagatskise ja Saulius Štombergasega. 2016. aastast tiimi tüüriva Jasikeviciuse koht aga ohus pole.