Eddie Jordan (vasakul) ja Lewis Hamilton.Foto: Motorsport.com
Vormel 1
15. detsember 2019, 12:02

Endine vormeliboss: olen täiesti kindel, et Hamilton liitub Ferrariga

Endine F1-s võistelnud Jordani tiimi boss Eddie Jordan usub, et kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton meelitatakse pärast järgmist hooaega Ferrari meeskonda. Tiitlikaitsja leping Mercedesega saab 2020. aasta lõpus läbi.

"Olen täiesti kindel, et Hamilton läheb 2021. aastal Ferrarisse. See oleks tema jaoks õige hetk. Ta on lähenemas oma karjääri lõpule, kuid tahab endiselt võita oma seitsmenda tiitli või neid isegi veel rohkem," vahendas Jordani sõnu F1i.com.

71aastane iirlane lisas, et ilmselt poleks tiitlikaitsja ainus, kes Ferrarisse siirduks. "Usun, et Hamilton läheb Ferrarisse sellepärast, et ka Toto Wolffi (Mercedese boss) leping saab aasta lõpus läbi. Seega Ferrari võtaks Toto samuti endale. Ta teab, et pikas perspektiivis pole Mercedese tulevik sarjas kindel, sõnas Jordan.

Iirlane usub, et isegi siis, kui nii Hamilton kui ka Wolff liituvad Ferrariga, ei söanda meeskond lahti öelda Charles Leclercist.

"Kas nad vajavad kahte esinumbrit? Ei, aga nad ei loobu Leclercist. Hamiltoniga liitumine võimaldaks tal teha suure arenguhüppe. Tal on potentsiaali saada suureks sõitjaks," lisas Jordan.

Peaks nii juhtuma, jääks töötuks praegune Ferrari piloot Sebastian Vettel, kellel saab leping järgmisel aastal läbi.

"Vettel lõpetab 2020. aasta lõpus karjääri. Ta ei saaks Red Bulli naasta, kuna seal sööks Max Verstappen ta kohe välja. Kui aga Mercedes otsustab siiski F1 sarja jääda, siis võiks Vettel vast sinna minna. See oleks meeskonnale Hamiltoni kaotuse eest justkui lohutusauhind," usub Jordan.