Jari-Matti Latvala. Foto: OZAN KOSE/AFP
WRC
15. detsember 2019, 15:30

Jari-Matti Latvala: kohutav 2019. aasta võiks juba läbi saada! (3)

Autoralli MM-sarja ühel kogenumal tegijal Jari-Matti Latvalal jäi seljataha karjääri raskeim hooaeg. Sellele vaatamata pole Toyotaga kihutanud soomlane masti maha lasknud. 

Viltu vedas rallirajal, aga Latvalal oli palju probleeme ka eraelus. Ta läks lahku kihlatust, lisaks süüdistati teda maksupettuses. Kogu trall kulmineerus sellega, et meie põhjanaaber ei tee tuleval aastal üle pika aja kaasa tervet hooaega.

"Võib öelda, et mööduv aasta oli minu jaoks kohutav. 2019. aasta võiks juba läbi saada! Aga ootan 2020 põnevusega," ütles Latvala Helsingin Sanomatele.  

Kraavi hakkas kiskuma juba tänavuse hooaja alguses. Monte Carlo ralliks valmistumisel sõitis Latvala rajalt välja, misjärel põrutas pead tema kaardilugeja Juho Hänninen. Kuigi lõpuks teeniti avaetapilt viies koht, siis rõõmustamiseks põhjust polnud. Hooaja lõikes jõudis ekipaaž vaid kahel korral poodiumile.

"Kui ma poleks Monte Carlo testil viga teinud, võinuks kogu hooaeg paremini kulgeda," arvas Latvala. "Aga mul oli karjääri kõige halvem aasta. Tänan tiimipealikku Tommi Mäkineni, kes on mind alati toetanud. Ta on kõige kõige parem ülemus, keda soovida." 

Lisaks kiidab rallimees kogu Toyota tiimiga seonduvat, eesotsas Jaapani bossidega, kes tema sõnutsi rallisse pühendunult suhtuvad. Latvala jätkab tiimiga koostööd ka edaspidi, kuid väiksemas mahus. Tuleval hooajal lööb ta kaasa mõnel etapil. 

"See pole mu karjääri lõpp. Teen kindlasti kaasa Soome ja Rootsi etapil, võib-olla ka Walesis. Rohkemaks mul võimalusi pole," jutustas Latvala. "Mõned ilmselt arvavad, et olen hull, sest panustan nii palju oma raha. Aga pean MM-sarjas pildis olema, kui tahan tulevikus lepingut teenida. 2021. aastal vabaneb Toyotas ju kindlasti üks koht (Sebastien Ogier lõpetab karjääri - toim.), lisaks on ruumi Hyundais."