Himki peatreener Rimas Kurtinaitis (vasakul) ja mängija Chris Kramer.Foto: Evgeny Solodov
Korvpall
15. detsember 2019, 17:06

Himki peatreener: mängijad ei oodanud, et Kalevist nii palju üle oleme (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai VTB Ühisliigas hooaja suurima kaotuse, võõral väljakul jäädi koguni 81 : 118 alla Moskva Himkile. Võitjate peatreener Rimas Kurtinaitis oli hoolealustega igati rahul. 

"Esiteks on mul hea, et võitsime. Teiseks on tore, et ükski mängija ei alahinnanud vastast ja kordagi end lõdvaks ei lastud. Kõik, kes platsile said, andsid endast maksimumi," sõnas Kurtinaitis pressikonverentsil.

Ta jätkas: "Mängijad ilmselt ei oodanud, et Kalevist nii palju üle oleme. Tegime töö väga edukalt ära, võistkonnast kumas head energiat. Lisaks sain anda rohkem mänguaega nendele, kes muidu nii palju madistada ei saa. Põhitegijad said vajaliku puhkuse. Oleme Euroliiga võõrsilmatšiks Olympiacosega valmis." 

Kalevi lootsil Roberts Štelmahersil ei jäänud muud üle, kui vastase võimsust tunnistada. "Muidugi oleksin tahtnud paremat mängupilti näha, kuid peame aru andma, kelle vastu väljakul olime. Himki oli meile täna liiast," nentis ta. 

Eesti meisterklubi korvialune oli taas väga hõre: Calvin Godfrey saadeti koju, kaks uut täiendust pole võistkonna juurde jõudnud, tervisemurede tõttu jäi eemale Kristjan Kangur. Kalev jäi hätta lauavõitluses, mis kaotati 24 : 39. 

"Pidime võitlema nendega, kes parasjagu rivis. Meil nappis kasvu ja atleetlikkust. Üritasime mängu muuta ja uusi asju proovida, kuid see ei õnnestunudki. Himki tase on lihtsalt nii kõrge," resümeeris Štelmahers. 

11 mängust viis võitnud Kalev peab sel kalendriaastal Ühisliigas veel ühe matši. Nädala pärast võõrustatakse Saku suurhallis Moskva CSKA-d. 

Standings provided by Sofascore LiveScore