Siim-Sander Vene (palliga). Foto: Pallacanestro Varese/Facebook
Korvpall
15. detsember 2019, 21:32

Korvpallurid Itaalias: Drelli koduklubi pusis Vene leivaisale vastu, ent esimest võitu ei tulnud

Itaalia korvpalli kõrgliigas alistas Siim-Sander Vene koduklubi Varese koduplatsil 103 : 87 Henri Drelli leivaisa Pesaro. Neist viimane püsib 12 vooru järel jätkuvalt võiduta. 

Võrdselt kulgenud matši avapoolaeg oli väga resultatiivne, 20 minuti järel olid võõrustajad peal 56 : 54. Varese jätkas sarnase tempoga ka kolmandal veerandajal, kuid Pesaro hoog veidi rauges. Otsustavaks neljandikuks olid külalised taga 74 : 82. 

Vahe enam oluliselt ei kasvanud, aga ka ei vähenenud. Varese kontrollis kogu viimast veerandaega ning pani lõpuks oma paremuse kindlalt maksma. 

Algkoosseisus platsile saanud Vene piirdus veidi enam kui 10 minutiga, kuid viskas seitse silma ja hankis neli lauapalli. Kusjuures kõik punktid viskas ta teise veerandaja keskel vaid mõne minutiga. 

Pärast treenerivahetust on Drelli roll muutunud olematuks: viimases kahes mängus pole ta saanud ainsatki minutit. Täna oli ta oma võistkonnas ainus, kes platsile ei pääsenud. Tõsi, 19aastast pallurit on seganud ka vigastus. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Itaalia esiliigas alistas Kaspar Treieri ja Mikk Jurkatamme koduklubi Ravenna kodusaalis raskes matšis 87 : 81 Montegranaro. Möödunud kuu parimaks noormängijaks valitud Treier viskas 16 minutiga viis punkti, Jurkatamme saagiks jäi ligi 13 minutiga üks silm. 

Kaspar Kitsingu leivaisa Forli sai võõrsil kindlalt 98 : 77 jagu Imolast. Kitsing ligi viie minutiga punktiarvet ei avanud. 

Eestlaste koduklubid võitlevad idadivisjonis esikoha eest.

Standings provided by Sofascore LiveScore