Urmas Tali.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
17. detsember 2019, 19:44

Pärnu asub Challenge Cupil pääsu 16 parema sekka jahtima homme

VÕIMAS! Saaremaa alistas kindlalt Iisraeli klubi ja edenes eurosarjas kaheksandikfinaali

Eesti võrkpalliklubi Saaremaa VK alistas CEV Challenge Cupi 1/16-finaali korduskohtumises võõrsil Iisraeli võistkonna Kfar Saba Hapoeli kindlalt 3:0 (25:22, 25:23, 25:17). Edasipääs kindlustati juba teise geimi võitmisega, sest esimesest kohtumisest oli ette näidata 3:1 võit. 

Kuniks oli edasipääsu peale mängida, kulges matš tasavägiselt. Avageim võideti 25:22, klubide edasise saatuse otsustanud teine geim kuulus Saaremaale 25:23. Tulemusest löödud Hapoeli mängijad lasid seejärel jala pisut sirgemaks, viimase geimi lõpetas iisraellaste serviviga.

Pärnu kohtub homme Horvaatia meeskonnaga Kaštela Mladosti Ribola. Avamängu võitis Eesti klubi tulemusega 3:1.

Enne kohtumist:

Avamängus pidi Iisraeli klubi hakkama saama ilma oma rünnakuliidri, põhidiagonaali Michael Chemoseta, sest ei taotlenud Kenya mängumehele viisat. Korduskohtumises saavad nad ka Chemose punktidele loota.

Saaremaa meeskonna peatreener Urmas Tali pärast avakohtumise võitu ülemäära rahulolev ei olnud. „Kordusmängus on meil juurde panna igalt poolt - aga rünnakul eelkõige, on vaja need rasked pallid ära lüüa! Peame üle vaatama, mis meil kõige rohkem puudu jäi, kodus mängivad nad teistmoodi, juures on ka diagonaal. Ja meil pole sellist publikut selja taga. Aga muidugi läheme võitlema ja võitma,“ ütles Tali.

Saaremaa edukaim oli esimeses mängus Daniel Maciel, kelle arvele kogunes 20 punkti (+14), 17 punkti (+15) lisas Beau Graham, kes säras koguni 8 blokiga, 12 silma (+9) panustas Henri Treial. Vastaste edukaimana tõi Evandro Dias de Souza 21 punkti (+14).

Pärnu Võrkpalliklubi suutis kodusaalis näidata üsna ladusat mängu ja peatreener Avo Keelel jagus mängijatele kiidusõnu. „Et kordusmängus edu saavutada, peame vähemalt sama hästi esinema. Tegu on Balkani tiimiga ja ka peatreener lubas mulle juba pärast mängu, et küll nad kodus meile näitavad,“ sõnas peatreener.

Pärnu edukaim oli avamängus 22 punktiga (+19) Kristaps Platacs, 18 silma (+14) panustas Taavet Leppik ja 10 punkti (+8) Andrei Gvozdev. Kaštela resultatiivseimana tõi 17 punkti (+16) Ivan Matokovic.