Shane Larkin (palliga). Foto: Claudio Grassi/Lapresse
Korvpall
16. detsember 2019, 19:00

Euroliiga punktirekordi purustanud jänkist on saamas türklane, president lubas asja korda ajada

Istanbuli Anadolu Efesi korvpallimeeskonnas palliv ameeriklane Shane Larkinist võib õige pea saada Türgi koondise liige. 

Türgi president Recep Tayyip Erdogan andis mõista, et 27aastasele pallurile tuleb kiiremas korras pass sokutada. "Teeme kõik, mis vaja. Tahame nõnda edukat korvpallurit kindlasti enda koondises näha. Larkin suudaks meie meeskonna väga heade tulemusteni viia," vahendas Sportando Erdogani.

Teist hooaega Istanbuli suurklubis mängiv tagamees ütles paar kuud tagasi, et ta oleks kodakondusest huvitatud. "Tunnen end siin nagu kodus. See on esimest korda, kui jään kuhugi ka teiseks hooajaks. Austan siinseid fänne väga. Türgi särk sobiks mulle hästi," sõnas Larkin septembri lõpus.

Cincinnatis sündinud palluril on käsil imeline hooaeg. 29. novembril põrutas ta Müncheni Bayerni vastu 49 punkti, mis tähistab Euroliiga rekordit. Kogu hooaja lõikes on Larkin toonud 12 mängus keskmiselt 22 punkti. Lisaks hoiab Anadolu 11 võidu ja kahe kootusega liidrikohta. 

Türgi korvpalliliidu president Hedo Türkoglu ütles, et Larkini pääseb koondisesse vaid juhul, kui peatreener Ufuk Sarica seda soovib. Muide, Türgi pass on taskus ka kahel teisel Euroliiga tegijal: Scottie Wilbekinil ja Bobby Dixonil.

Larkin valiti 2013. aastal NBA draft´is 18ndana, ookeani taga on ta esindanud Dallas Mavericksi, New York Knicksi, Brooklyn Netsi ja Boston Celticut. Euroopasse tuli 180 cm pikkune pallur 2016. aastal, liitudes Baskoniaga.