Craig Breen (esiplaanil) ja tema kaardilugeja Paul Nagle. Foto: LAVadinho via www.imago-images.de
WRC
16. detsember 2019, 21:15

Ott Tänaku tiimikaaslane: olin 2018. aasta lõpus sügavas augus ja kahtlesin kõiges

Craig Breen pole küll autoralli MM-sarja tipptegija, kuid n-ö varumehe rollis on ta kindel mees. 2018. aasta lõpp, mil Citroen temaga lepingut ei pikendanud, oli iirlase karjääris väga keeruline aeg. 

"Olin eelmise aasta lõpus väga sügavas augus," ütles Breen Hyundai tiimi videos. "Kahtlesin sel hetkel kõiges. Pidin oma hinges korralikult korda looma ja taas jalad alla saama." 

29aastasele piloodile andis võimaluse Andrea Adamo, kes ta 2019. aastal kaheks ralliks Hyundai rooli lubas. Esimest korda pääses Breen koos kaardilugeja Paul Nagle´iga i20 masinat taltsutama augusti alguses Soomes.

"Soomes rajale pääsemine taastas minus usu, mis eelmise aastaga kaduma kippus. Sain kinnitust, et ma pole tegelikult millestki ilma jäänud," arutles Breen. "Pidime koos Pauliga end kuue-kaheksa kuuga vormi saama."

Ekipaaž tegi Soome rallil korraliku esituse, lõpetades seitsmendana. Nad võinuks koha võrra kõrgemalgi olla, kuid tiimikaaslane Thierry Neuville tuli lõpu eel mööda lasta.

"Juba esimesed kiiruskatsed näitasid, et oleme võimelised tippkonkurentsis sõitma. Oli äärmiselt mõnus tunne, et oskused pole kuhugi kadunud," meenutas Breen. "Kuigi tulemus polnud parim, siis tõestasime, et oleme võimelised hästi esinema." 

Hooaja lõpus sai ta kaasa teha ka Walesi rallil, mis lõppes kaheksanda kohaga. Võitlus kõrgema positsiooni eest lõppes 12. katsel, mil Breen Hyundai üle katuse keeras. 

"Lõppenud aastast ei jää ma eriti midagi kahetsema. Olen rahul ja analüüsin tehtud apsud rahulikult läbi," resümeeris ta. 

Praegu pole veel teada, milliseks Breen´i roll tuleval hooajal kujuneb, kuid tõenäoliselt jääb ta Hyundaiga seotuks. Adamo sõnas, et iirlane kuulub kindlasti nende tulevikuplaanidesse, kuid pole selge, millisel kujul.