Carlo Ancelotti.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
17. detsember 2019, 21:30

Napolist kinga saanud Ancelotti on liitumas Inglismaa kõrgliiga klubiga

Mitmete teadete põhjal on äsja Napolist vallandatud Carlo Ancelottist saamas Evertoni uus juhendaja. Inglismaa kõrgliigas 16. kohal paiknev klubi on peatreenerita alates 5. detsembrist, kui otsustati lahti lasta Marco Silva.

Hetkel täidab meeskonnas peatreeneri kohustusi Duncan Ferguson, kes on selles rollis veel homme, kui Everton liigakarika veerandfinaalis Leicester Cityga kohtub. Seni on tiimil klubi endise mängija käe all hästi läinud: kõrgliigas alistati Chelsea ning tehti viik Manchester Unitediga.

Ancelottit meelitatavad Evertoni omanikud enda juurde kopsaka palgatšekiga. 60aastaselt itaallaselt oodatakse aga väärilist panust: nimelt ihkab hetkel tabeli tagumises otsas paiknev klubi tõusta Euroopa tippu. Samuti usaldatakse kogenud treeneri kasutada suured rahasummad, millega uusi mängijaid muretseda.

Karjääri jooksul teiste seas nii Torino Juventust, AC Milani, Pariisi Saint-Germaini, Madridi Reali kui ka Müncheni Bayerni juhendanud Ancelottile pole Inglismaa võõraks paigaks. Juhendas ta siin ju aastatel 2009-2011 Londoni Chelseat. Perioodi võis lugeda edukaks: võideti meistriliiga, karikas kui ka superkarikas.