SUPER-PUKKI: Soome ründaja Teemu Pukki teeb Inglismaal vägevat karjääri.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. detsember 2019, 14:55

VÕIMAS! Teemu Pukki tõusis maailma parimate jalgpallurite sekka

Soome jalgpallikoondislase Teemu Pukki jaoks tähendas 2019. aasta vägevat tõusu maailma tippu.

Eelmisel hooajal lõi ta Inglismaa tugevuselt teises liigas 29 väravat ja aitas Norwich Cityl tippseltskonda kerkida. Kõrgliigas on tal tänavu kirjas juba üheksa tabamust ning muuhulgas valiti ta maailma rikkaima liiga augustikuu parimaks mängijaks.

Igapäevatöö kõrvalt on Pukki pidevalt aidanud ka koondist ning just tema otsustavate väravate toel jõudis Soome esimest korda ajaloos EM-finaalturniirile.

Nüüd sai Pukki järjekordse suure tunnustuse osaliseks, sest mainekas Inglismaa ajaleht The Guardian valis ta planeedi saja parima jalgpalluri hulka. Pukki asetus 2019. aasta pingereas 84. kohale, edestades teiste seas näiteks Diego Godini, Hugo Lloris'd, Dele Allit, Leroy Sane'd, David de Gead, Zlatan Ibrahimovici ja Philippe Coutinhot.

Norwichi jaoks oli Pukki palkamine 2018. aasta suvel tõeline jackpot, sest üleminekutasu nad soomlase eest maksma ei pidanudki. Praegu hindab portaal Transfermarkt ründaja väärtuseks 10 miljonit eurot, kuid võib eeldada, et kui päriselt kaubaks peaks minema, tõuseks hind tunduvalt suuremaks. Pukki leping Norwichiga lõppeb 2022. aasta juunis.

The Guardian on praeguse seisuga oma edetabelist avaldanud kohad 100-49.