Dani Sordo võidukas vettehüpe Sardiinias.Foto: AFP/Scanpix
WRC
18. detsember 2019, 16:26

Dani Sordo: kui nii jätkan, siis võib-olla tulen ühel aastal maailmameistriks

"Kõik ütlevad mulle pärast igat hooaja lõppu, et see oli vist su parim hooaeg. Kui ma nii jätkan, siis peaksin ilmselt veel aastaid rallit sõitma, sest lähen aina paremaks ja paremaks," sõnas Hyundai rallitiimi hispaanlasest piloot Dani Sordo (36) meeskonna meediakanalis avaldunud videos.

Ta lisas: "Kui nii jätkan, siis võib-olla tulen ühel aastal maailmameistriks. Ma ei tea, kas see oli mu parim hooaeg, aga olin rallidel üsna hea."

Sordo osales lõppenud hooajal 13 rallist kaheksal, millest võitis ühe (Sardiinias) ja korra oli kolmas (Kataloonias). Kokku teenis ta 89 punkti, mis andis MM-sarjas 8. koha.

"Arvan, et autot on nüüd väga mõnus juhtida. See aitab mul endast kõik anda," sõnas Sordo. "Olen nüüd igal rallil üsna hea, mis tuleneb osati sellest, et auto on parem. Kui kõik on perfektne, võin olla vägagi konkurentsis. Loodan, et suudame järgmisel aastal sama."

Hooaja parima hetkena tõi ta mõistagi välja Sardiinia ralli võidu, mis oli tema WRC-karjääris teine. "Ma ei unusta seda hetke kunagi. Sardiinias võitmine on minu arust eriline, sest kõik tulevad mere äärde, ilm on ilus ja poodium on imeline."