Kalle Rovanperä.Foto: Kuvatõmmis/Twitter
WRC
19. detsember 2019, 12:30

VIDEO | Toyota noor talent testis masinat esmakordselt lumel

Toyota meeskonna noor talent Kalle Rovanperä, kes tulevasel aastal oma karjääri esimest autoralli MM-sarja hooaega alustab, sai uut masinat esmakordselt proovida lumistes tingimustes.

Kui detsembri alguses käis 19aastane soomlane Prantsusmaal ja testis Toyotat asfaldil, valmistudes hooaja esimeskes etapiks olevaks Monte Carlo ralliks, siis eile kihutas ta Kesk-Soomes, kuhu on, nagu näha, juba paks lumekiht maha sadanud.

Heas tujus Rovanperä tõdes, et püüab uue masinaga veel kohaneda.

"WRC masinatel on kõvasti surujõudu, seega auto toimib teistmoodi. Mõistagi on see palju võimsam ja õppida on palju. Hetkel paistab kõik aga üpriski hästi minevat," vahendas Rovanperä sõnu Iltalehti.

Samadel kruusateedel, kus noor soomlane eile lumistes oludes kihutas, toimub tulevasel aastal augustis Soome ralli. Rovanperä loodab kodusel etapil teha korraliku esituse.

"Möödunud hooajal käis poodiumikohtade nimel tihe võitlus. Esikolmik oli väga võrdne. Mul läheb veel aega, et õppida tervenädalavahetuse vältel kihutada nii sujuvalt kui ka kiiresti. Kuna sõidan uue autoga, siis võib rohkem ootamatuid olukordi tekkida. Aga loodetavasti olen Soome etapiks heas vormis," lisas Rovanperä.

Tulevane WRC hooaeg saab avapaugu 23. jaanuaril.