Peatreener Priit Vene juhendab tartlasi.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
20. detsember 2019, 21:07

Tartu alistas pingelises lahingus Tarva! Kristo Saage: tegime täislollusi

Korvpalli Eesti-Läti liigas peeti täna üks matš, kus Rakvere Tarvas tunnistas koduväljakul 84 : 88 Tartu Ülikooli paremust.

Tartu alustas resultatiivsemalt ning oli avaveerandi lõpuks kümne silmaga peal, kuid poolajapausiks kahanes edu kuuele punktile. Viimasele kümnele minutile läksid tarvad vastu kaotusseisus 62 : 64. Veel viis minutit enne lõpusireeni viis Kristo Saage kodumeeskonna 76 : 73 juhtima. Tablool särasid paaril korral veel viiginumbrid ja viimast korda läks Tarvas ette veidi vähem kui kaks minutit enne lõppu, 81 : 79.

Otsustavatel hetkedel toetus Tartu peamiselt Kregor Hermeti punktidele ja vormistas võidu. Hermeti ja Adomas Drungilase arvele jäi lõpuks 23 punkti, Robert Valge lisas 25 silma. Tartu poolelt saigi käe valgeks vaid viis meest. Tarva parim oli 20 punkti kogunud Davin Lee Harris.

„Tartu kontrollis esimest poolaega. Kahel korral kolmandal veerandajal nad pakkusid võimalust ja korra ka neljandal. Saime ette, aga siis tegime täislollusi. Oli teada, et Hermet, Valge ja Sokk viskavad. Puupead oleme, jätsime nad ikka vabaks. Meie alustasime väga kehvalt, liiga individuaalselt. Kõik tahtsid kangelased olla. Hea, et üldse kuue peale poolajaks saime.

Sellist mängu, nagu Ventspilsi vastu oli, ei suutnud me näidata. Eks täna võrdsete võitlus oli, ega nii ka nüüd pole, et kõigile paneme ära. Väsimuse taha pugeda ei saa. Ütlesin kohe pärast Ventspilsi mängu, et päris nii pole, et nii hakkabki olema. Arvan siiski, et midagi kurta ka pole, oleme seitse võitu saanud,“ rääkis Rakvere Tarva tagamängija Kristo Saage Telia TV-le antud intervjuus.

„Raske mäng tõesti, just emotsionaalselt ja füüsiliselt. Alguses tulime hästi peale ja nemad võib-olla ka ehmatasid ära. Olime kümnega ees ja tegime neli pallikaotust järjest, mille pealt lasime nad mängu tagasi. Nii ta läkski mängu lõpuni välja. Suutnuks me mõõna ära hoida, oleks kergemini läinud, aga vähemalt tuli võit. Me ei andnud vaimselt alla, ei lasknud pead norgu ja püüdsime edasi. Nende kaitse on selline, et võib rivist välja lüüa, aga sellega ei saa põhjendada meie eksimusi. See oli ülioluline võit, võib-olla selle hooaja magusaim võit. Oli raske periood selja taga. Kiidan kogu meeskonda, kõik suutsid end kokku võtta. Enne seda väikest puhkust oli meil seda võitu väga vaja,“ ütles Tartu Ülikooli korvialune jõud Kregor Hermet.

Tartu jaoks oli see 14 mängust viiendaks võiduks. Tarvas on sama matšide arvu juures võitnud seitse kohtumist. 

Standings provided by Sofascore LiveScore