Norralanna Marte Olsbu Röiseland.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
21. detsember 2019, 08:51

Norra laskesuusalegend kritiseeris koondise liidri otsust: ta viskab minema elu võimaluse

Norra naiste laskesuusakoondise liider Marte Olsbu Röiseland (29) otsustas sel nädalavahetusel Prantsusmaal toimuvast MK-etapist loobuda, sest soovib rahulikult treenida ja veebruarikuiseks MMiks valmistuda. Endine Norra laskesuusaäss Liv Grete Skjelbreid kritiseeris sportlase valikut.

"Ta viskab minema võimaluse võita mõlemad võistlused. Minu arust on ta selleks selgelt suuteline," sõnas Skjelbreid Norra rahvusringhäälingule.

Röiseland, kes on üks kiiremaid suusatajaid, hoidis Östersundi ja Hochfilzeni MK-etappide järel üldarvestuses 136 punktiga 4. kohta. Pealegi on mõned teised tiitlipretendendid, nagu itaallanna Lisa Vittozzi ja soomlanna Kaisa Mäkäräinen, alustanud hooaega pigem tagasihoidlikult.

Annecy' etapist loobumine tähendab potentsiaalselt 180 punkti kaotamist, sest Prantusmaal on kavas kolm individuaalvõistlust: sprint, jälitussõit ja ühisstardist sõit.

Skjelbreid ei kiida kaasmaalase valikut õigeks ka seetõttu, et sel sajandil on norralannadel õnnestunud võita vaid kaks MK-sarja kristallgloobust – tal endal hooajal 2003–04 ja Tora Bergeril üheksa talve hiljem.

"Minu arvates on see kaitsev taktika, sest Martel on võib-olla tänavu elu parim võimalus. Jah, võiduvõimalus võib avaneda uuesti, kuid sel hooajal on tal see kahtlemata," lisas endine tippsportlane.

Röiseland vastas kriitikale nii: "See on osa pikaajalisest plaanist, mis sai juba ammu paika. Vajan sel aastal pisut pikemat treeninguperioodi, et olla MMiks parimal võimalikult moel valmis. Muidugi oli hea hooaja alguse järel keeruline koju minna, kuid vahel tuleb teha raskeid valikuid, et olla edukas."

Naistekoondise peatreener Sverre Waaler Kaas mõistab nii kriitikat kui ka sportlase valikut. "Tal on tulevikus veel hooaegasid, mil ta saab keskenduda täielikult MK-sarjale. Aga tänavu toimub MM Anterselvas, mis on talle sobiv võistluspaik ja kus ta soovib olla edukas. Praegu koju minemisega on ta teinud omalt poolt kõik, et MM-kuld võita."

Naised alustavad täna kell 16 Annecy's 10 km jälitussõitu.