Kregor Zirk.Foto: Facebook / Kregor Zirk
Ujumine
21. detsember 2019, 10:00

TUBLI! Zirk purustas rahvusvahelise ujumisliiga finaaletapil kaks Eesti rekordit (1)

Ujuja Kregor Zirk püstitas USA-s Las Vegases rahvusvahelise ujumisliiga (ISL) finaaletapi avapäeval kaks Eesti rekordit: 100 meetri liblikujumises ja 200 meetri vabaujumises.

100 m liblikujumises on Eesti rahvusrekord nüüd 50,76. See on 0,14 sekundit nobedam kui samuti Zirgi nimele kuulunud endine tippmark. Paraku andis see finaalis viimase ehk kaheksanda koha.

100 m liblikujumise tulemused (kliki pildil):

Vabastiilis läbis Zirk 200 meetri distantsi ajaga 1.43,77, mis on tema endisest rahvusrekordist 0,07 sekundit võrra etem. Ta edestas sellega üht konkurentsi ehk tõi Energy Standard klubile 7. koha punktid.

Mõlemad purustatud tippmargid pärinesid kahe aasta taguselt Kopenhaageni lühiraja EMilt.

“Enda ujumistega jäin rahule. Tegin enda elu kaks kiireimat ujumist, seega ei saa nuriseda,” rääkis Zirk pressiteate vahendusel. “Lootsin küll sisimas natuke kiiremini ujuda ja vaadates tulemusi tagantjärele, siis isegi pool sekundit kiiremad ajad oleks mõlemal alal andnud mitu positsiooni kõrgemad kohad. See näitab, et tase on kõva ja konkurents tihe.”

200 m vabaujumise tulemused (kliki pildil):

Esimese päeva järel juhib võistlust eestlase koduklubi Energy Standard 219 punktiga, kellele järgnevad Cali Condors 205,5, London Roar 202 ja LA Current 185,5 punktiga.

“Esimene päev oli väga põnev! Oli tunda tõsist rivaalitsemist nelja tiimi vahel, mis tegi ka sellest võistlusest nagu päris duelli. Kahju, et kohapeal nii palju inimesi polnud vaatamas kui oodati. Sellest hoolimata oli publik tasemel ja inimesi piisavalt, et tekitada suurepärane õhkkond võistlemiseks,” rääkis Zirk ja lisas, “kindlasti on telerite taga väga-väga palju silmapaare vaatamas ja senine tagasiside sõu kohta on olnud väga positiivne.”

Zirgile ja Energy Standardile saab kaasa elada Eurospordi otseülekande vahendusel täna algusega kell 23. Tõenäoliselt ujub Kregor täna 400 m vabalt, kuid ISL-is saab teha võistluse ajal vahetusi, mis tähendab, et midagi pole lõplikult kindel.