Andy Carroll.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
21. detsember 2019, 12:32

Relvastatud röövlite eest põgenenud Inglise vutiäss: si*un end praegugi täis, kui mootorrattur mööda kihutab (5)

Inglise tippjalgpallur Andy Carroll (30) meenutas eksklusiivintervjuus Daily Mailile esimest korda õudset päeva, mil ta relvastatud mootorratturite eest põgenes.

2. november 2016. Carroll oli parasjagu oma militaarrohelise Jeepiga teel West Hami treeningukompleksist koju, kui üks mootorrattur alustas punase fooritule taga temaga vestlust. 

Jalgpallur arvas esiti, et tunneb meest. Ta eksis. Õige ruttu viis rattur jutu Carrolli 26 000eurosele käekellale ja nõudis seda endale. Et sõnadele kaalu lisada, viitas röövel relvale.

Aga Carroll ei loobunud kellast, vaid tegi tagasipöörde, võttis suuna West Hami treeningukompleksi ja andis gaasi. "Kartsin oma elu pärast," meenutas Carroll.

"Kaks relvastatud inimest jälitasid mind mootorratastega 25 minutit. Olin peaaegu kodus, kuid keerasin ümber ja hakkasin tagasi West Hami treeningukompleksi sõitma.

Põikasin autode vahelt läbi, eirasin punast tuld ja kiiruskaameraid ning tegin möödasõite valelt poolt. Sõitsin mööda neljarealist sõiduteed, kuid ei saanud piirde tõttu tagasi õigesse vööndisse minna. Lähenesin künkale, autod tuhisesid must mööda ja mul polnud aimugi, mis on teisel pool [küngast]. See oli hirmutav. Põikasin autodest ja veokitest mööda. Ratturid olid mul terve aeg kannul. Õnneks jõudsin tagasi treeningukeskusesse."

Ta jätkas: "See juhtus mu pruudi sünnipäeval, nii et meil olid õhtuks plaanid. See oli üks õhtu, kus ma tõesti väärisin drinki."

Politsei sai hiljem ühe röövli kätte. Ta mõisteti 11 aastaks vangi (kuus aastat Carrolli juhtumi ja viis aastat muude röövide eest).

"Mu pere oli mures," lisas Carroll. "Tekkisid küsimused, kas ma olin konkreetne sihtmärk või oli see ühekordne juhtum? Kas nad ründavad meie maja, kui Billi on lastega kodus? Ausalt öelda si*un end praegugi täis, kui mootorrattur minust mööda kihutab.

Ükskõik, kuhu lähme, laste pärast on suur hirm. Ujuma? Paanika. Parki? Paanika. Loomaaeda? Paanika. Kus nad on? Mis siis, kui see juhtub?"

Pärast võrdlemisi edutuid aastaid Liverpoolis ja West Hamis naasis ründaja suvel oma lapsepõlveklubisse Newcastle United.