Jarl Magnus Riiber.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
21. detsember 2019, 16:00

KUKUTATUD! Kahevõistluse valitsejale esitati suusarajal esimene tõeline väljakutse, mis ka edukaks osutus

Kahevõistluse MK-sarja suveräänne liider, norralane Jarl Magnus Riiber (22) pandi Ramsau normaalmäe (HS 98) võistlusel esimest korda suusarajal tõeliselt proovile. 

Hooaja esimesed viis võistlust veenvalt võitnud Riiber maandus hüppemäel 93 meetri peal, mis andis talle ühes tuule-, stiili- ja poomipunktidega 115,5 punkti. Paraku polnud see piisav, et suusarajale esimesena startida, sest kaasmaalane Espen Björnstad lendles 96,5 meetrit ja teenis kogu kompoti eest 123,4 punkti. 

See tähendas, et esimest korda sel hooaja pidid Riiber suusarajal kedagi taga hakkama ajama, kuna Björnstad sai avalähte temast 32 sekundit varem. 

Suusahüpete paremad (kliki pildil):

Too vahe ei osutunud aga piisavaks, sest juba esimese viiekilomeetrise ringi lõpuks olid kaks norralast tandemina koos. Selja tagant lähenes aga hirmsa kiirusega kümnendana, Björnstadist 66 sekundit hiljem suusarajale pääsenud sakslane Vinzenz Geiger. 

Kaks kilomeetrit enne lõppu oli paksus lumesajus kokku saanud esiviisik, kuhu lisaks Geigerile, Riiberile ja Björnstadile kuulusid veel Fabian Riessle ja Lukas Greiderer. 

Nõnda kulgeti kuni viimase tõusuni, kus Geiger pöörded põhja lükkas. Ainsana suutis temaga kaasa minna Riiber. Paarisrakendina jõuti ka finišisirgele, kuid seal võttis sakslane jõuga oma ja lõpetas Riiberi tänavuse ülevõimu. 

Geiger edestas Riiberi lõpuks 1,6 sekundiga, poodiumi kolmandale astmele kerkis Riessle (+5,8).

Ramsau normaalvõistluse esi14 (kliki pildil):

Homme tulevad kahevõistlejaid taas rajale, kui kavas on jälle normaalmäe võistlus koos 10 km pikkuse suusasõiduga. 

Kaelavigastusest taastuv Kristjan Ilves kogub vormi ja avab talihooaja tõenäoliselt jaanuari teisel nädalalõpul Val di Fiemmes.