Roberts Štelmahers.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
22. detsember 2019, 18:53

Roberts Štelmahers hävitava kaotuse järel: tahan kõigi ees vabandada

BC Kalev/Cramo kaotas VTB Ühisliigas kindlalt Moskva CSKAle. Vastane oligi kõrgemast klassist, kuid Eesti meisterklubi peatreener Robert Štelmahers polnud hoolealuste esitusega absoluutselt rahul. 

"Tahan kõigi ees enda, treeneritetiimi ja mängijate nimel vabandada," sõnas Štelmahers vahetult pärast matši. "Oleme väga õnnelikud, et nii paljud tulid saali meid toetama, ilmselt pani see meeste õlule väikese pinge. Aga selline elu ongi. Me pidanuks oluliselt paremini mängima." 

Ta jätkas: "Me ei mänginud täna absoluutselt oma mängu, võitluslikkust nappis. Me üritasime, aga ei õnnestunud, kuidagi reele saada. CSKA näitas oma tugevust, kvaliteeti ja mängutarkust. Võib-olla, kui me tabanuks mõned pool-vabad visked võinuks mingigi võimalus tekkida, aga see polnud meie päev." 

Štelmahers rõhutab, et säärased mängud peaksid tegelikult pidupäev. "Peate aru saama, et meie heitleme omal tasemel võistkondadega. Võite loota, et võidame CSKA-d... Okei, me anname endast parima. Aga, et see juhtuks peame pidevalt lähedal püsima ja neil peavad asjad halvasti minema. Korvpallis võib kõike juhtuda, aga selleks peavad teatud asjad kokku langema," selgitas peatreener emotsionaalselt. 

"Fookus peab minema nendele, keda reaalselt oleme võimelised alistama. Need mängud on tegelikult palju raskemad kui näiteks CSKA vastu. Täna tekkis pealtvaatajate tõttu võib-olla lisapinge, aga tegelikult peaksime selliseid kohtumisi nautima ja enesekindlad olema. Ei tuleks muretseda sellepärast, et mõni vise mööda läheb. Kõik ju teavad, et CSKAd pole väga lihtne võita."