Anžejs Pasečniks (viskel).Foto: Nick Wass
Korvpall
24. detsember 2019, 12:13

TEEB KADEDAKS! Eesti parima korvpalluri hiljutine klubikaaslane on NBA-karjäärile teinud kiiduväärt stardi

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA on lätlane Anžejs Pasečniks saanud jala ukse vahele. 18. detsembril unistuste liigas debüteerinud meie lõunanaaber on teinud tubli stardi.

216 cm pikkune Pasečniks osutus NBA draft'is valituks juba tunamullu, kui Orlando Magic võttis ta esimeses ringis 25. pallurina. Samal õhtul vahetati keskmängija Philadelphia 76ersisse.

Riiast pärit Pasečniksi karjäär jätkus Euroopas, kus ta kuulus Gran Canaria hingekirja. Seega jagas lätlane eelmisel hooajal leivaisa Eesti parima korvpalluri Siim-Sander Venega.

Tänavu suvel loobus 76ers Pasečniksi mängijaõigustest ning paar päeva hiljem korjas mehemüraka üles Washington Wizards, kelle särki kannab teinegi lätlane – NBA üks paremaid kaugviskajaid Davis Bertans.

Pasečniks mängis Wizardsi eest NBA Suveliigas ning oktoobris sõlmis klubi temaga lepingu. Tõsi, ta hakkas mängima NBA tütarliigas, kuniks Wizards nädal tagasi teatas, et on Pasečniksiga teinud kahepoolse kontrahti (mängija võib hooaja jooksul veeta 45 päeva NBA tiimi juures).

Neljas kohtumises unistuste liigas on Pasečniks visanud keskmiselt 8,5 punkti (visketabavus 56,5%) ja võtnud 4,2 lauapalli. Mänguaega on kogunenud 20,9 minutit ehk Pasečniksi algus debüüthooajale väärib sooja aplausi.