Thierry Neuville (vasakult teine) ja Ott Tänak (vasakult kolmas) on suured rivaalid.Foto: MIGUEL RIOPA
WRC
24. detsember 2019, 13:44

„Kaks kukke – Neuville ja Tänak – samas kanalas võib tekitada tormi.“ (2)

Autoralli MM-sarja ühe parema piloodi Thierry Neuville'i kaardilugeja Nicolas Gilsoul tõdes, et Sebastien Ogier ja Toyota võivad 2020. aastal moodustada hirmkõva duo.

Kuuekordne maailmameister, kelle jada lõpetas tänavu Ott Tänak, liitus Toyotaga pärast ühte aastat Citroenis. Viimased lahkusid pärast prantslase soovi tiimist jalga lasta WRC-sarjast sootuks.

Belgia meediale pika intervjuu andnud Gilsoul'i hinnangul tasub Ogier' ja Toyota kooslust karta. "Kardame seda rohkem kui Tänaku liitumist Hyundaiga," sõnas navigaator ning lisas, et usutavasti saab eestlasel olema raske autoga harjuda, sest Hyundai i20 WRCga pole lihtne sõbraks saada.

Nicolas Gilsoul. Foto: Hyundai Motorsport

Tõsi, eestlasest tšempion tõdes pärast esimesi testikilomeetreid Lõuna-Korea autotootja tiimi masinas, et ta tundis end Hyundais kohe mugavalt. Samas võib see olla ka jutt konkurentide hirmutamiseks.

Palju on räägitud ka faktist, et suured konkurendid Neuville ja Tänak, kes on viimastel hooaegadel koos Ogier'ga MM-tiitli eest võidelnud, on nüüd meeskonnakaaslased. Gilsoul räägib värvikalt: "Kaks kukke – Neuville ja Tänak – samas kanalas võib tekitada tormi."

Autoralli MM-sarja uus hooaeg algab traditsiooniliselt jaanuari teises pooles Monte Carlo etapiga. Esimene katse algab 23. jaanuaril Eesti aja järgi kell 21.38.