M-Spordi Ford Fiesta WRC tänavusel Mehhiko MM-rallil.Foto: ALFREDO ESTRELLA
WRC
24. detsember 2019, 16:46

SALADUSELOOR: kes sõidab Monte Carlos M-Spordi kolmanda WRC-autoga? (2)

Monte Carlo rallil on viimaste teadete kohaselt stardis kolm M-Spordi Ford Fiesta WRCd. Kes neid aga roolivad, pole ametlik.

Tõsi, kaks nime on ilmselt selged. Nendeks on tänavu M-Spordiga sõitnud Teemu Suninen ja pärast Citroeni ootamatut taandumist töötuks jäänud Esapekka Lappi. 

Soomlased on M-Spordi põhisõitjad, kes teevad kaasa terve hooaja. Kolmandat Fiesta WRCd me igal rallil ülisuure tõenäosusega ei näe, sest selle peaks keegi kinni maksma. Seda on praegu aga raske näha.

Seega, kes võiks olla kolmas Monte Carlos M-Spordi Fiestaga WRCga sõitev piloot? Võistkonna ühe suurema sponsori Crown Oili omanike perekonnast pärit Gus Greensmith? Rootslane Pontus Tidemand? Keegi kolmas?

Belgia rallimeedia sõnul on kõige suurema tõenäosusega M-Spordi eest Monte Carlos platsis Bryan Bouffier. 41aastane prantslane on MM-sarjas teinud kaasa 19 rallil ning töötas 2013. aastal Hyundai tehasemeeskonna ametliku testisõitjana.

Monte Carlos on Bouffier sage külaline. Ühe korra on ta stardis olnud R5-auto ehk WRC2-klassi masinaga, viis korda aga WRC-masinaga. 2014. aastal oli Gallia kukk Monte Carlos Sebastien Ogier' järel teine.

Autoralli MM-sarja uus hooaeg algab traditsiooniliselt jaanuari teises pooles Prantsusmaal sõidetava Monte Carlo etapiga. Esimene katse algab 23. jaanuaril Eesti aja järgi kell 21.38.