Metsatulekahjud Austraalias.Foto: DAN HIMBRECHTS
WRC
24. detsember 2019, 17:22

Austraalia metsatulekahjud tegid autoralli MM-hooaja traditsioonilisele eelpeole karuteene (5)

Austraalias lõõmavad metsatulekahjud valmistavad paksu peavalu ka praegu. Novembris pani tuli pitseri autoralli MM-hooajale, kuid jättis oma jälje ka järgmisele aastale.

Maakera kuklapoolel toimuv MM-etapp pidi toimuma 14.-17. novembrini, ent jäeti paar päeva enne algust ära. Õnneks oli Ott Tänakul ja Martin Järveojal meistritiitel kindlustatud, lahtine oli vaid meeskondliku trofee võitlus. Lõpuks kuulus see auhind Hyundaile.

Austraalia ralli oli Toyotale väga tähtis. Ühest küljest oli neil veel võimalus Hyundaile vastu saada, teisalt viidi sinna Toyota Yaris GR-4 tänavasõidumasin, et seda esitleda.

Võimalus oli ju suurepärane. Austraalias olid kohal kõik rallisõitjad ja kuna Yaris GR on saanud inspiratsiooni autorallist, oleks see auto tutvustamiseks olnud imeline koht.

Kuna metsatulekahjud tõmbasid Austraalia MM-etapile vee peale, pidi Toyota oma strateegia ümber mängima. Yaris GR avalikustatakse ülisuure tõenäosusega Tokyo autosõul, kus esitletakse ka Toyota rallitiimi.

Üldjuhul on võistkonnad hooaja alguses enda näitamiseks kasutanud Birminghamis toimuvat Autosport International Show'd (AIS), mis toimub enam-vähem samal ajal kui Tokyo autosõu. Inglismaale pidi minema ka Toyota, kuid Austraalia sündmuste ja Yaris GRi tõttu saadeti britid kukele. 

Pärast seda otsustas ka Hyundai AISist loobuda, mistõttu on Birminghamis kohal vaid M-Sport.