Lionel Messi.Foto: Emilio Morenatti
Jalgpall
25. detsember 2019, 17:15

VÄRISE, PELE! Lionel Messi sihikul on mitmed vägevad rekordid

FC Barcelona ja Argentina jalgpallikoondise täht Lionel Messi hoiab enda käes mitmeid rekordeid ning ta pole kaugel veel kolmest tippmargist.

32aastane pallivõlur on terve profikarjääri veetnud Barcelonas, kellega ta liitus juba 13aastasena. Enne seda mängis edurivimees kodumaa satsis Newell's Old Boys.

Messi on Barcelona särgis löönud ametlikes kohtumistes tervelt 618 väravat. Vaid Pele oli Brasiilia tiimis Santos edukam, saades kirja 643 tabamust. 2020. aastaga peaks argentiinlane tippmargi endale saama, sest ta on viimastel kalendriaastatel löönud keskmiselt üle 50 värava.

Samuti pole kaugel aeg, mil Messi on kõige enam Barcelona eest väljakule jooksnud pallur. Ta on osalenud 705 kohtumises, jäädes maha ainult Xavist (767). See rekord peaks Messile kuuluma 2021. aasta esimeses pooles.

Maailma tugevaimas klubisarjas Meistrite liigas on Messi jala või pea valgeks saanud 15 järjestikul hooajal. Enamat on suutnud vaid Manchester Unitedi legend Ryan Giggs (16).

Viimaseks on Messi Barcelonaga võitnud 34 trofeed. Kindlasti soovib ta ületada paremkaitsja Dani Alvese rekordit, kes on saanud võidurõõmu maitsta 40 korral.